witam mialem wymieniana zarowke w lewym reflektorze po wymianie albo przestawial si elinka albo cos spadlo ciezko powiedziec trzyma mi zamek maski z lewej strony
ciagne za linke odskakuje mi prawa strona a z lewej trzyma zamek..... macie jakis pomysl jak to odblokowac? doczytalem na forum ze mozna z kanalu ktos pisal ale jak z kanału zajrzałem to widac tylko kawałek linki jak ją nacigalem sztylem od miotły to odskakuje mi tylko prawa strona maski a lewa dalej trzyma jest jakis pomysl czy pozostane tylko wyrwane atrapy ( rozumie ze mocowane jest od srodka?:) ? albo z tego kanaly czy ktos mi podpowie co tam trzeba zrobic:)
[D2 preFL ALL ] Trzyma jeden zamek maski
-
- Super Klubowicz
[D2 preFL ALL ] Trzyma jeden zamek maski
Ostatnio zmieniony 04 lut 2012, 01:27 przez tomekzabrze, łącznie zmieniany 1 raz.
spróbuj w 2 osoby , jedna niech pociągnie za linkę , a druga niech przyciśnie maskę w tym miejscu gdzie zamek i z wyczuciem szarpnie do góry , powinien zamek puścić , no chyba że linka się zerwała :shock:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Miałem to samo. U mnie okazało się, że linka przy rączce do otwierania maski wypięła się z uchwytu i przez to była za luźna. Sprawdź to najpierw.
Co do otwierania maski z kanału, to cyngiel od lewego zatrzasku masz idealnie nad dwoma cienkimi przewodami idącymi chyba do chłodnicy płynu hydraulicznego. Musisz wsadzić od dołu rękę i palcami przesunąć ten cyngiel.
Co do otwierania maski z kanału, to cyngiel od lewego zatrzasku masz idealnie nad dwoma cienkimi przewodami idącymi chyba do chłodnicy płynu hydraulicznego. Musisz wsadzić od dołu rękę i palcami przesunąć ten cyngiel.
-
- Super Klubowicz
opanowane znajomy mechanik opanował....... przy zakladnaiu lampy linka ktora powinna isc za zaczepami blizej silnika szłą przed nimi dokaldniej miedzy nimi dlatego jedna strona sie nie otwierała.....
jedna strona maski jak sie otwierała to byl dostep do listwy podreflektorowej ktora okdrecil potem
zderzak w dol
kierunek w dol
ten naroznik na ktorym sie opiera zderzak (dwie srubki) poszedl w dol
......i ręka szło otworzyc zamek.......... ( lekko sie musial nagimnastykowac....
wazne ze obyło sie bez rwania atrapy albo wiercenia w pokrywie haha
jakby byl jakis mocny drut szlo by to zrobic z kanału nawet nba lewarku ale zaczep zamka trzymal mocno i nie szlo odchylic drutem
[ Dodano: 2011-10-30, 17:43 ]
jedna strona maski jak sie otwierała to byl dostep do listwy podreflektorowej ktora okdrecil potem
zderzak w dol
kierunek w dol
ten naroznik na ktorym sie opiera zderzak (dwie srubki) poszedl w dol
......i ręka szło otworzyc zamek.......... ( lekko sie musial nagimnastykowac....
wazne ze obyło sie bez rwania atrapy albo wiercenia w pokrywie haha
jakby byl jakis mocny drut szlo by to zrobic z kanału nawet nba lewarku ale zaczep zamka trzymal mocno i nie szlo odchylic drutem
[ Dodano: 2011-10-30, 17:43 ]
ha...jakbym mial reke jak chinczyk i do tego mnega długą to bez problemu ale wlasnie przez te dwa przewody ktore tam ida ciezko bylo manewrowac a zamek trzymał dosc mocnogtfan pisze:Miałem to samo. U mnie okazało się, że linka przy rączce do otwierania maski wypięła się z uchwytu i przez to była za luźna. Sprawdź to najpierw.
pociągnij jeszcze raz za uchwyt otwierania maski , podejdź do przodu i pociągnij jednym ruchem w górę po obu stronach (najlepiej jak 2 osoby będą , jedna ciągnie za rączkę druga otwiera maskę)
potem wd-40 spryskać poruszać i powinno być oki ;-)
potem wd-40 spryskać poruszać i powinno być oki ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
- Saberek
- Forum Audi A8
No raczej nie , bo mi raczka od otwierania w rece zostala. Juz znalazlem nowa na eBay-u i jedzie do mnie.
Probowalem kombinerkami ciagnac za linke i nic .
Gdzie w D3 sa laczenia linek bo podobno sa 3 szt ( od raczki do laczenia i potem 2 osobne do kazdego zamka maski)
Mial ktos z was taki przypadek ?
Ma to ktos rozpracowane ?
Jak sie dostac do tych zamkow i jak je otworzyc :evil:
Probowalem kombinerkami ciagnac za linke i nic .
Gdzie w D3 sa laczenia linek bo podobno sa 3 szt ( od raczki do laczenia i potem 2 osobne do kazdego zamka maski)
Mial ktos z was taki przypadek ?
Ma to ktos rozpracowane ?
Jak sie dostac do tych zamkow i jak je otworzyc :evil: