części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 01 3.3TDI ] Brak mocy przy ruszaniu!

ravi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 01 3.3TDI ] Brak mocy przy ruszaniu!

Post autor: ravi » 11 paź 2011, 22:09

WITAM!

Mam mały problem z Audi A8 2001r 3.3 TDI V8 automat.
Auto podczas ruszania nie ma mocy powoli powoli toczy sie do przodu, (przy mocniejszym depnieciu zacznie szczekac i kopcic na czarno) a potem po zmianie biegu rusza jak strzała do przodu! i zero dymku! Dodam ze zostaly zregenerowane wszystkie wtryski,oraz sprawdzona szczelnosc wezy podcisnieniowych i turbin. wszystko OK, na Vagu nic nie pokazuje! BRAK POMYSLOW. :/

Otoz nastpnie wgrano oryginalna mape i to tez nie pomoglo;/ padlo znowu na wtryski(chociaz byly regenerowane - wioske dalej ).dalemdo bosha do wawy i sie okazalo ze wszystkie na smieci.. po regenracji odziwo przestal kopcic:) ale dalej zle startowal.wystarczylo wyreguowac turbiny i jest ok :) moc ma i nie kopci. temat zamkniety. pzdr
Ostatnio zmieniony 26 gru 2011, 00:30 przez ravi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
grabson89
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grabson89 » 16 paź 2011, 03:03

Kolego moje D2 miało podobnie. Wciskałem gaz do dechy a on powoli wkręcał się na obroty i dopiero po chwili ciągnął do przodu. Ja wymieniłem przepływke i teraz jest ok. Ale u Ciebie to chyba coś innego.

Awatar użytkownika
arturro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arturro » 06 lis 2011, 20:38

jak wtryski po regeneracji to też bym stawiał na przepływkę.Najlepiej było by podmienić obie dla pewności. Jak nie to to szukał bym przyczyny w czujniku doładowania. A w skrzyni nie ma błędów??

stylermati
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: stylermati » 16 sty 2012, 20:04

Ja mialem podobny problem dokladnie rok temu...

...wtryski byly regenerowane, wymienilem filtr paliwa, bak byl czyszczony , pompki doprawadzajace paliwo byly czyszczone i wymienione, podcinienia mierzone i VAGiem pstro i owo ze w koncu wyszlo iz gruszka podcisnieniowa na prawej turbinie sie zacinala potem sie jeszcze okazalo ze byla nieszczelna. Wymienilem na nowa i problem rozwiazany...dodam ze w ASO nie sprzedaja samej gruchy tylko w zestawie z turbina (ponad 7000 zl) najlepiej uzywana albo na allegro mozna sama nowa osobno kupic.

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 17 sty 2012, 00:22

stylermati, a gdzie serwisowałeś auto ?? bo widzę ,że niedaleko moich regionów jestes ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl