Czy ktoś mógłby mi napisać jaka jest różnica pomiędzy tymi dwiema cewkami, różnią się białymi oznaczeniami na jednej jest TAE a na drugiej NCD . U mnie w aucie sa te z oznaczeniem TAE czy ta z oznaczeniem NCD bedzie dobra, poza tą małą różnicą widzę , że wszystkie numery są te same... ?? Proszę o szybką odpowiedź bo sprawa jest mega pilna. Zdjęcia:
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Różne oznaczenie cewek zapłonowych, czy
[D2 95 4.2PB/LPG ] Różne oznaczenie cewek zapłonowych, czy
Witam
Czy ktoś mógłby mi napisać jaka jest różnica pomiędzy tymi dwiema cewkami, różnią się białymi oznaczeniami na jednej jest TAE a na drugiej NCD . U mnie w aucie sa te z oznaczeniem TAE czy ta z oznaczeniem NCD bedzie dobra, poza tą małą różnicą widzę , że wszystkie numery są te same... ?? Proszę o szybką odpowiedź bo sprawa jest mega pilna. Zdjęcia:
![Obrazek]()
a na mojej jest napisane FEE
![Obrazek]()
może to oznaczenie danego rocznika , a i przy okazji serwis wie ponieważ ma spis kodów i tak mu jest łatwiej dojść podczas np akcji serwisowych czy ta cewka ma być akurat wymieniona :-/
może to oznaczenie danego rocznika , a i przy okazji serwis wie ponieważ ma spis kodów i tak mu jest łatwiej dojść podczas np akcji serwisowych czy ta cewka ma być akurat wymieniona :-/
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Jeśli jest to mega pilne to zadzwoń do ASO i tam nawet telefonicznie powinni Ci dać konkretną odpowiedź co i jak. Nawet dla pewności wykonaj dwa albo trzy telefony do różnych ASO AUDI. Ja bym tak zrobił. Sam niedawno poznałm kod na swoich cewkach i fajkach ale są inne od Twoich i nie wiem czym jest to spowodowane, może rokiem produkcji, typem silnika, mocą.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
pioter pisze:Mam dwa rodzaje ( jeden rodzaj został mi z poprzedniej ABZ ) te starsze mają troszkę krótszą gumową fajkę . Myślałem że będą na zapas ale brakuje chyba z 1cm .
cewki do 4.2 przed liftem (sa dwa rodzaje)
do 96r mocowane do dekli na 4 sruby oraz posiadaja inne fajki
od 96r montowane na 2 sruby(po przekątnej)
jesli te co piszesz sa od 4.2 /3.7 i obie maja mocowania na 4 sruby ,beda pasowały
-
- Forum Audi A8