![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Kontrola trakcji przy 90km/h
[D2 FL ALL ] Kontrola trakcji przy 90km/h
Auto przy gwałtownym przyśpieszeniu, przy prędkości około 90km/h zapala kontrolkę trakcji i przyhamowuje auto. Przy delikatnym przyśpieszeniu brak objawu.
Wszelkie luzy w zawieszeniu wyeliminowane.
Miał ktoś podobny przypadek?
Kody błędów:
Silnik:
16815 (P0431) Warm Up Catalyst Efficiency Below Threshold (Bank 2)
17831 (P1423) Sec. Air Inj. System (B1) Flow too Low
17819 (P1411) Sec. Air Inj. Sys. (B2) Restricted Flow
Skrzynia
18258/P1850 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ECU
Wszelkie luzy w zawieszeniu wyeliminowane.
Miał ktoś podobny przypadek?
Kody błędów:
Silnik:
16815 (P0431) Warm Up Catalyst Efficiency Below Threshold (Bank 2)
17831 (P1423) Sec. Air Inj. System (B1) Flow too Low
17819 (P1411) Sec. Air Inj. Sys. (B2) Restricted Flow
Skrzynia
18258/P1850 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ECU
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
przy quattro nie chodzi nawet o wzór, ale o obwód koła- ale najlepiej mieć 4 takie same bo nawet kupując 2+2 różnych producentów to mając te same wymiary wytłoczone na oponie, może się zdarzyć, że obwody są inne.A8rider pisze:to ktoś tego nie wiedział zakładając oponki, jutro poszukam żeby był komplet i sprawdzę. Rozumiem, że każdy z was ma 4 jednakowe
Chłopie dokup opony tak,żeby wszystkie były w tym samym rozmiarze i tyle...a czy na przodzie jest 5,5mm a na tyle 7mm to już nie ma takiego znaczenia...a8 to nie statek kosmiczny,że jak nie będzie co do milimetra to nie pojedzie/nie poleci ;-)A8rider pisze:jeśli dokupię dwie takie same to wysokość bieżnika przy nowych oponach wpłynie na pracę?
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli 

to nic ci nie da , ja miałem z przodu 2 takie same i z tyłu 2 takie same , głębokość bieżnika taki sam , opony na wysokość równe , tylko że 2 różnych producentów i różne bieżniki (między tyłem a przodem) i wymieniałem skrzynie .A8rider pisze:jeśli dokupię dwie takie same to wysokość bieżnika przy nowych oponach wpłynie na pracę?
Nic to nie dało , aż znajomy z wulkanizacji mi powiedział że jak wymienię opony na 4 takie same to problemu nie będzie , faktycznie kiedy założył mi komplet 4 opon (używek) jak ręką odjął .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Dwie takie same, miałem na myśli 2 do 2 pozostałych o takim samym bieżnikumdamian pisze:to nic ci nie da , ja miałem z przodu 2 takie same i z tyłu 2 takie same , głębokość bieżnika taki sam , opony na wysokość równe , tylko że 2 różnych producentów i różne bieżniki (między tyłem a przodem) i wymieniałem skrzynie .A8rider pisze:jeśli dokupię dwie takie same to wysokość bieżnika przy nowych oponach wpłynie na pracę?
Nic to nie dało , aż znajomy z wulkanizacji mi powiedział że jak wymienię opony na 4 takie same to problemu nie będzie , faktycznie kiedy założył mi komplet 4 opon (używek) jak ręką odjął .