![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Czy będzie pasować skrzynia od A4 TDI '
[D2 97 4.2PB/LPG ] Czy będzie pasować skrzynia od A4 TDI '
Mam pytanie, czy będzie pasować automatyczna skrzynia od A4 tdi quattro 1999r? Bo mam okazje taką przytulic i nie wiem czy w ogóle warte zachodu. Proszę o pomoc
jak ma te same nr co twoja skrzynia to może pasować ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

o ile dobrze pamiętam to na górze skrzyni . Trzeba skrzynie wyjąć .
Nie wiem czy czasem VAGIem jak zwagujesz czy nie wyskoczy nr skrzyni :-D
a czemu chcesz utrudniać i wstawiać coś z innej klasy auta :?: :?:
napisz do kolegów z forum , może ktoś będzie miał akurat skrzynie taką jak twoja za nie duże pieniążki ;-)
Nie wiem czy czasem VAGIem jak zwagujesz czy nie wyskoczy nr skrzyni :-D
a czemu chcesz utrudniać i wstawiać coś z innej klasy auta :?: :?:
napisz do kolegów z forum , może ktoś będzie miał akurat skrzynie taką jak twoja za nie duże pieniążki ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

mam rozbitą A4 jak pisałem wyżej i jest w automacie i wiem że zmieniała biegi rewelacyjnie a moja powoli będzie wołać o remont ;-) a ta by mnie kosztowała tyle co przełożenie do mojego auta. VAGa nie mam w pobliżu żeby sprawdzić co to za model, chodzi właściwie o moją bo tamtą skrzynia to i tak niedługo będzie wyjęta.
damian317 pisze:A jak sprawdzić te nr? Gdzie znajdę tabliczkę z numerami?
W sobotę zabierałem się za wymianę wału,ale nic z tego nie wyszło bo mi się nie chce :-P :lol: wszedłem na chwilę do kanału,odsunąłem kawałek osłonkę i ukazała mi się na skrzyni tabliczka z nr./symbolem skrzyni także kolego śmigaj do kanału i będziesz miał wszystko jasne.
podejrzewam,że masz skrzynie 5HP24 DTD,ale to tylko podejrzenie,musisz sprawdzić na 100 %
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli 

musze Cie zmartwić ,ale nie bedzie pasowała
w a4 tdi Q jest skrzynia 5hp19
a w Twoim a8 4hp24 lub 5hp24
z fabryki twoje a8 wyjechało z 5hp24 CUE pierwsza 5 tka w a8 4.2 montowana od 07.96r
w a4 tdi Q jest skrzynia 5hp19
a w Twoim a8 4hp24 lub 5hp24
z fabryki twoje a8 wyjechało z 5hp24 CUE pierwsza 5 tka w a8 4.2 montowana od 07.96r
Ostatnio zmieniony 06 gru 2011, 23:39 przez tomek87g, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba u mnie właśnie jest ECG.tomek87g pisze:sylwek u Ciebie jest skrzynia EBX albo ECG ,a takie w a4 nie były montowane
Czy można zdobyć informacje czym te skrzynie się różnią ? Modeli jest kilka, ale każdy model skrzyni to kilka typów (różne symbole). Wiadomo, że najlepiej jak by przyszło zmienić skrzynię lepiej włożyć o takim samym symbolu, ale może w niektórych przypadkach może by inna skrzynia pasowała bo różnice są niewielkie i nie będą wpływały na jej pracę po podmiance. Jak by ktoś miał taką informację mógłby się podzielić, pomogło by to osobą którzy po uszkodzeniu skrzyni szukają innej na wymianę.
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
2.5tdi miało pierwsze dwa przełożenia te sametomek87g pisze:to zależy co rozumiesz pod słowem "pasowac"
zamontowac to sie da wiele skrzyn od audi
w PL to wszysscy wiemy jakie "porzeźbione" ósemy jeżdża
ale czy to bedzie poprawnie jezdzić to już nikt gwarancji nie da
skrzynia od diesla do eSki ?jak to jeździło?
a resztę przełożylismy ze starej skrzynki
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Maciu
jak zauważyłeś sprawa rozchodzi sie o to czy bedzie pasowała skrzynia jako całość ;-)
bo to ze np 5hp24 DTD czy DSL główne elementy maja te same to fakt,ale różnice jednak jakieś sa i mogą być problemy po takiej podmiance i w sumie moze nie wyjsc taniej taka operacja
kupujac uzywke najlepiej jak kod sie zgadza
takie moje zdanie
jak zauważyłeś sprawa rozchodzi sie o to czy bedzie pasowała skrzynia jako całość ;-)
bo to ze np 5hp24 DTD czy DSL główne elementy maja te same to fakt,ale różnice jednak jakieś sa i mogą być problemy po takiej podmiance i w sumie moze nie wyjsc taniej taka operacja
kupujac uzywke najlepiej jak kod sie zgadza
takie moje zdanie