Witam, otóż mam pytanie, może miał ktoś styczność z białymi sprężynami firmy KAW do A8, kupiłem takie, ale nie wiem o ile auto siądzie. a korci mnie strasznie żeby już je zamontować
Albo niech ktos poda oryginalną wysokość sprężyny A8 D2 4,2
Ostatnio zmieniony 31 gru 2011, 10:35 przez tomi5, łącznie zmieniany 1 raz.
a co ci da wysokosc sprezeyny ? moim zdaniem nic bo obnizana np nie podda sie prawie wogole a oryginalna siadze np 10cm.....wiec porownywanie niema nic do tego bo zazwyczja obnizajace sie mniej poddaja niz oryginal
Akurat nie miałem na myśli porównania tych wysokości względem obniżenia auta, tylko różnica jaka wynika z wysokości sprężyn, czy dużo będę musiał ścisnąć nowe sprężyny żeby je zamontować, w exBMW jak zakładałem spręzyny obniżające były na tyle krotkie że prezy montażu nie musialem ich ściskać, ale na takiej glebie pojeździłem niecały miesiąc, rozwaliłem miskę na prostej drodzę i wróciłem do oryginalnego zawieszenia
Kolego olej te sprężyny do tej klasy auta na naszych drogach to masakra bedzie yak jak z tym bmw moim zdaniem A8 w oryginale i tak jest twarda i nisko posadzona jak na limuzyne taka moja rada ale zrobisz co zechcesz
„Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
tomi26, wielkie dzięki, teraz jestem troche spokojniejszy, moje mają jakieś 29cm więc nie będzie zbyt nisko, taka mam nadzieje.
Jak już zrobię zamiankę to podeśle foto przed i po