części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL ] Wyciek z przewodu paliwowego w komorze silnika.

Awatar użytkownika
Ogród-Lca
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] Wyciek z przewodu paliwowego w komorze silnika.

Post autor: Ogród-Lca » 26 lis 2009, 10:15

Cześć koledzy pęk mi jeden z przewodów paliwowych nie wiem jeszcze czy to zasilanie czy powrót ale sądząć po cisnieniu to chyba zasilanie. Przewod pekł przy karoserji w miejscu mocowania amortyzatora tam idą dwa przewody gómowe które są zakute na rurki metalowe i schodzą w dół pod auto, muszę teraz gdzieś poszukać takiego przewódu uzywanego tylko nie wiem w , których miejscach te przewody są łączone i z tąd pytanie ma ktoś może jakiś rysunek( schemat ) tego układu lub nr tych przewodów byłbym wdzięczny.
Jak na razie uciełem ten przewód przed zakówką i naciągnęłem go na tą rórkę metalową i skręciłem na dwie opaski ale nie mam zaufania do tego połączenia i wolę tak nie jeździć i tak miałem szczęscie bo paliwo śmierdzaiło mi od paru dni i dziw że nie poleciało na kol wydechowy, który jest dośc niedaleko.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2015, 13:44 przez Ogród-Lca, łącznie zmieniany 2 razy.

Xidab
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Xidab » 26 lis 2009, 10:26

Ogród-Lca,

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, 10:48 przez Xidab, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ogród-Lca
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Ogród-Lca » 26 lis 2009, 10:44

AWitam przywitałem się już dawno jak tylko zalogowałem się na tym forum .
Nie wiem też co jest nie tak z tytułem mojego postu?

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 26 lis 2009, 12:11

Czy to jest o tym mowa? http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... epari.html , jak są dobre opaski to powinno wytrzymać.
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
Ogród-Lca
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Ogród-Lca » 26 lis 2009, 12:38

Tak to są te przewody tylko tu jest pokazana nieszczelnośc przy listwie ciśnieniowej a ja mam w drugim końcu tego przewodu gumowego ale widze że na tych fotkach jeden z tych przewodów tez jest już tam skręcony na opaskę .

Tylko że ja trochę zrabałem bo uciełem ten przewód stalowy przed zakuciem żeby go nie rozginać nie pomyslałem że pod zakowką jest grzybek i teraz przewód może się zsówać bo mimo mocnego skrecenia opaski.

[ Dodano: 2009-11-30, 22:25 ]
Koledzy nie wiem co jest grane na przecietym przewodzie z cieknacym paliwem auto mi na benzynie chodziło ok a teraz jak wymieniłem ten przewód auto przestało jezdzić na BP na gazie chodzi idealnie a na BP nie pali na wszystkie cylindry ten mój samochód to jakies czary mary mam go juz dość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl