[D2 01 3.3TDI ] Wibracja Skrzyni ?
[D2 01 3.3TDI ] Wibracja Skrzyni ?
Witam wszystkich mam A8 D2 3,3tdi i jestem świeżo po wymianie kosza w skrzyni i regeneracji konwertera ( jakieś 500km) niby jest ok ale przy lekkim dodaniu gazu jest uczucie jakby wibracji troche ale nie zawsze może ktoś miał taki sam przypadek ???? ;-)
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Dokładnie. Generalnie konwerter jest nierozbieralnym elementem. Więc, żeby go zregenerować trzeba go rozciąć, naprawić, z powrotem złożyć i zaspawać. Jako element wirujący z dużą prędkością wymaga potem wyważenia, żeby nie bił. Jak zrobili to kiepsko albo w ogóle, bo np. ktoś zapomniał to mogą być takie objawy. Przy określonych prędkościach obrotowych bicie może być odczuwalne w większym stopniu...
Te objawy pojawiły się po remoncie skrzyni?
Te objawy pojawiły się po remoncie skrzyni?
To niech kase odda za konwerter, bo za niewiedze przecież nikt nie będzie płaci. Mnóstwo jest takich "kowali" którzy robią kase na ludziach naprawiając im auto. A prawda taka że porządnych warsztatów, które oczywiście biorą porządne pieniądze, ale i odpowiedzialność za to co zrobią jest nie wiele. Ale są ;-)salata78 pisze:Już przed remontem było tak samo ale ktoś tam stwierdził że to wina konwertera dlatego zregenerowałe a tu KLOPS i nic z tego a teraz to mówi że juz sam nie wie co mogło się stać
-
- Forum Audi A8
witam u mni etez jest podobnie przy ruszaniu jak normalnie ruszam jest ok ale jak chcem szybcie to auto wpada w rezonans najpierw myslalem ze to tuleje wachaczy wmienilem wszystkie ale nadal to jest wiec tera zostaly poduchy silnik skrzynia lub wal co do skrzyni biegow to napewno nie bo mam kolege co naprawia skrzynie automaty i on tez powiedzial wlasnie ze tylko poduchy lub wal :-) tylko zawsze jest brak czasu na wymiane pozdrawiam
Opony mam nowe zawieche też poduszki pod skrzynia nowe wał jest ok podpora ok zbieżnosć sprawdzana stawiam w srode jeszcze raz na konwerter powiedzieli mi że koszty na pół podziela jeżeli to ich wina nie mam innego wyjścia denerwuje mnie to zobaczymy nic innego nie wymyśla ( mam nadzieje) bo skrzynia jest świeżo po regeneracji