części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Nasze forum otwarte, zamknięte

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi A8.
Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 11 sty 2012, 19:44

tomi26 pisze:Po tych zmianach jest nas o wiele więcej na forum :-P W nocy,w której zaszły zmiany na forum było 2453 osoby,a teraz jest 2505 i cały czas rośnie :lol:
Aż mnie zaintrygowałeś więc policzyłem... tylko wczoraj i dziś zarejestrowało się ponad 60 osób :shock:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 11 sty 2012, 19:49

123mielony pisze:zanjac widze że nie jestem sam tez odniosłem takie wrażenie.

Oj tam oj tam przesadzacie :P

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 11 sty 2012, 19:49

FOSS pisze:tylko wczoraj i dziś zarejestrowało się ponad 60 osób :shock:
I czemu tych osób nie widać , przychodzą jak mają problem , lub chcą sprzedać auto :mrgreen:
A tak to tu jest około 20 osób które są aktywne na forum ;-)

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 11 sty 2012, 19:56

Czyli można powiedzieć że 60 gości musiało się zarejestrować żeby poczytać forum , ciekawe ilu zostanie aktywnych z tych 60 osób .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

tomi26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi26 » 11 sty 2012, 19:58

pioter, może się rozkręcą :-D
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli :D

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 11 sty 2012, 20:24

mdamian pisze:I czemu tych osób nie widać , przychodzą jak mają problem , lub chcą sprzedać auto :mrgreen:
Nie no, kilka osób nawet się przywitało i próbują się jakoś zaaklimatyzować ;-)

A co do sprzedających to raczej świetlanej przyszłości im nie wróżę.... jak nie ja to inni pilotują to co się tutaj dzieje i ogłoszenia niezgodne z zasadami forum będą znikać tak szybko jak się pojawią :-P
mdamian pisze:A tak to tu jest około 20 osób które są aktywne na forum ;-)
Wbrew pozorom jest nas trochę więcej, tych aktywnych oczywiście......... powyżej 100 postów ma aktualnie około 115 osób.

Na niektórych te 100 postów może jeszcze szału nie robi ale nie da się ukryć że są to osoby które zostały tu na dłużej i nie pojawiły się tylko skorzystać z cudzej wiedzy albo coś sprzedać ale wniosły na forum też coś od siebie ;-)
i zaznaczam, że nie pomijam tutaj osób które mają mniej postów niż 100 i nie twierdzę, że są gorsi........ liczba 100 to po prostu taka równa liczba przy której mogłem dosyć łatwo określić ilość tych osób.
pioter pisze:Czyli można powiedzieć że 60 gości musiało się zarejestrować żeby poczytać forum , ciekawe ilu zostanie aktywnych z tych 60 osób .
No właśnie... lubimy przyjść na gotowe ale żeby samemu coś dla ogółu dać, zrobić to już czasu brak :-?

Ale i tak uważam, że lepiej jak Ci którzy tu zaglądają (nawet jeśli chcą tylko skorzystać z naszej wiedzy) nie są w 100% anonimowi... bo do rejestracji trzeba jednak kilka danych podać a logując się na ten sam login pozostawiają już po sobie jakiś ślad.

Noi bez rejestracji nie ma wreszcie wglądu do pełnych profilów forumowiczów a przez cudze posty nie można się już dostać tylnymi drzwiami do działów otwartych warunkowo ;-)

No tak jak np zauważenie duplikacji posta ;) :d
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 21:46 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
inspekcje przed zakupem

-

JIMM

Post autor: JIMM » 12 sty 2012, 12:04

FOSS odstaw już to co palisz :shock: .....bo dublujesz posta :D
...ale się k...wa popisałem ,uwagą podczas czytania........jak byk napisane na zielono ,że już odstawiłeś tak jak i ja odstawiam :lol:

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 12 sty 2012, 12:14

zanjac pisze:FOSS odstaw już to co palisz :shock: .....bo dublujesz posta :D
rzeczywiście jakiś dubel mi się przytrafił :shock:

Nic nie paliłem ale łyknąłem delikatnie z wieczora i pewnie jedno oko przesunęło mi się bardziej niż drugie :-P
inspekcje przed zakupem

-

greg26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: greg26 » 12 sty 2012, 14:03

Ja uważam,że kto się interesuje A8 to bez problemu znajdzie to forum,a tak jak koledzy piszą większość "gapiów" jest tutaj żeby coś sprzedać albo zapytać "ile pali 4.2" albo zwęszyć fajne auto :evil: Nareszcie jest tak jak powinno być.Ja wprowadziłbym jeszcze kilka innych zmian:
1.żeby dane klubowiczy były dostępne dla nowych osób po przekroczeniu np.30 postów ,a nie zaraz po rejestracji
2.zwiększyć limit postów,aby móc zamieścić ogłoszenie auta czy części
3.eliminować osoby,które celowo nabijają ilość postów,żeby móc korzystać z 1 i 2 punktu,które wymieniłem

Awatar użytkownika
sinus
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sinus » 24 sty 2012, 12:08

Wg mnie dobra jest tendencja, żeby ograniczać informacje widziane przez osoby spoza forum, ale oczywiście do pewnego stopnia. Z drugiej strony powinno się dążyć do tego by dostęp do forum dla klubowiczów był maksymalnie ułatwiony zgodnie z duchem czasów. Mam tutaj na myśli np. tapatalk na smartfony, temat który próbowałem poruszyć w osobnym wątku w tym dziale. Niestety nie spotkał się on z żadnym odzewem. Szkoda, bo np. AKP wspiera tapatalk a ja sam łapię się na tym, że gdy mam mniej czasu to wchodzę tylko na fora łatwo dostępne z telefonu.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 08 lut 2012, 06:27

A teraz forum jest pół otwarte ?
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

tomi26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi26 » 08 lut 2012, 10:32

Na to wychodzi,a6 tak samo.
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli :D

Mad_MAX

Post autor: Mad_MAX » 08 lut 2012, 22:04

Niestety jak fora są całkowicie zamknięte , wtedy jest problem z pozycjonowaniem , boty nie mają dostępu , a pozycjonowanie to duża część sukcesu , więc stety niestety , część techniczna musi być otwarta do czytania dla każdego z zewnątrz.

maras
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: maras » 09 wrz 2012, 11:46

Czy dałoby się odblokować wgląd i pisanie w dziale "kupię"? Chciałem zamieścić ogłoszenie ale nie mam w ogóle tam dostępu, a po napisaniu tematu w "Kupujemy Audi A8", to poleciał do śmieci. Ja rozumiem że trzeba mieć określoną ilość postów, ale przecież nie będę pisał o przysłowiowej d..ie Maryni. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2012, 14:51 przez maras, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 09 wrz 2012, 15:14

maras pisze:Czy dałoby się odblokować wgląd i pisanie w dziale "kupię"?
Niestety, nie dałoby się.
Przykro mi ale dostęp do działu ogłoszeń jest ograniczony i nie widzę specjalnie powodu abyś Ty kolego miał inaczej niż wszyscy inni.
maras pisze:Chciałem zamieścić ogłoszenie ale nie mam w ogóle tam dostępu, a po napisaniu tematu w "Kupujemy Audi A8", to poleciał do śmieci.
Temat Twój poleciał w kosmos bo to nie jest miejsce na ogłoszenia - wszystkie ogłoszenia kupię/sprzedam/zamienię dodajemy wyłącznie w dziale ogłoszeń po uzyskaniu regulaminowego dostępu.
Po usunięciu Twojego ogłoszenia dostałeś mailem informację jaki był powód usunięcia - mimo tego próbujesz nadal umieszczając ukryte ogłoszenie tutaj oraz w podpisie swojego profilu za co otrzymałeś już stosowne ostrzeżenie.
maras pisze:Ja rozumiem że trzeba mieć określoną ilość postów, ale przecież nie będę pisał o przysłowiowej d..ie Maryni.
No właśnie można odnieść wrażenie że nie rozumiesz - to nie jest portal ogłoszeniowy tylko klub/forum użytkowników Audi A8/S8 a dział ogłoszeń jest tylko dodatkiem do tego forum mającym pomóc stałym klubowiczom w kupnie/sprzedaży auta/części/innych rzeczy.
Właśnie dlatego dostęp do działu ogłoszeń jest ograniczony dosyć pokaźną liczbą postów.

Pisanie o przysłowiowej "d..e Maryny" nic Ci kolego nie da - jeżeli Twoje posty będą o niczym to i tak będą prawdopodobnie znikać dzięki pracy Moderatorów a Tobie da to nic więcej jak tylko więcej punktów ostrzeżeń w profilu co finalnie zakończy się brakiem możliwości pisania lub wogóle brakiem dostępu do forum.

Pozdrawiam, FOSS
inspekcje przed zakupem

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl