części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[S8 D2 '98] Webasto, potrzebna mała pomoc

tomekzabrze
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[S8 D2 '98] Webasto, potrzebna mała pomoc

Post autor: tomekzabrze » 29 lis 2009, 12:13

witam autko to s8 1998r chodiz o sterowanie webasto mam pare pytan bo instrukjci niemam i ciezko jest znalejsc cos takiego w internecie ......a mam pare małych pytan ( webasto te z sterowaniem wboczku drzwi a pilot taki duzy z anetnka z niebieskimi przyciskami))

1) czy pilot od webasto trzeba programowac czy powinieni dzialac....... dodam ze jak odpalam bezposrednio w aucie guzikiem to wszystko chodzi webasto działa.....a pilot nieraguje wogole....

2) czy webasto w audi działa na zasadzie ze nagrzeje auto do danej temperatury i sei wylaczy calkowicie czy np chodiz przez dany okres czasu czy moze jest do jakos do zaprogramowania....

3) w opcjach w drzwiach do ustawienia sa trzy czasy set 1 ,2 i 3....... i teraz pytanie czy jak mam ustawione wszystkei trzy to bedzie mi zalaczac sie przy tych setach czy idzie to jakos wylaczyc ? zeby np wlaczal tylko na set 1 a reszta była nieaktywna

4) jak zrobic tak zybe webasto sie nie zalaczalo jak mam ustawione 3 sety gdy np zostawiam auto na dwa dni i niechce zbye mi sie coskolwiek wlaczalo.....

duzo takiuch latwych pytan :) ale ciezko mi do tego dojsc a w interneci ejak znajduje to sa opisy sterowania w modelu po lifcie....
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 19:06 przez tomekzabrze, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
-V-I-R-U-S-
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: -V-I-R-U-S- » 29 lis 2009, 12:58

kolego zadzwoń do mnie to postaram Ci się wytłumaczyć. Nie mam pilota ale na resztę pytań znam odp.

Paweł 793 63 85 66
Kudłaty

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 29 lis 2009, 21:01

A może jakby komuś jednak chciało się napisać, to z chęcią bym przeczytał taki opis, bo co prawda pilota żadnego nie mam, ale ten panel w drzwiach już tak. Instrukcję mam po niemiecku i mniej więcej coś tam wiem, albo tak mi się tylko wydaje :mrgreen:

Acht

Post autor: Acht » 13 gru 2010, 19:00

koledzy , kupując auto sprzedający nie miał pilota webasto- stąd moje pytanie gdzie można takowy kupić/dokupić i jeszcze jedno w jaki sposób nowo zakupiony pilot adaptuje się z zamontowaym webasto
mam trochę problemów z zaprogramowaniem webasto ze sterownika fis przy dźwigni hamulca ręcznego (rozlałem trochę wody i nie działa płynnie)
pozdrawiam

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 13 gru 2010, 19:25

eXecutorR pisze:A może jakby komuś jednak chciało się napisać, to z chęcią bym przeczytał taki opis, bo co prawda pilota żadnego nie mam, ale ten panel w drzwiach już tak. Instrukcję mam po niemiecku i mniej więcej coś tam wiem, albo tak mi się tylko wydaje :mrgreen:
było tu opisywane i były nawet skany instrukcji, poszukaj
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 13 gru 2010, 23:03

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 13 gru 2010, 23:59

maciu pisze:
eXecutorR pisze:A może jakby komuś jednak chciało się napisać, to z chęcią bym przeczytał taki opis, bo co prawda pilota żadnego nie mam, ale ten panel w drzwiach już tak. Instrukcję mam po niemiecku i mniej więcej coś tam wiem, albo tak mi się tylko wydaje :mrgreen:
było tu opisywane i były nawet skany instrukcji, poszukaj
Spoko, spoko. Już trochę czasu od tego posta minęło i już dawno mam :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl