![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Hamulec i skrzynia biegów tip, pomocy
[D2 97 4.2PB/LPG ] Hamulec i skrzynia biegów tip, pomocy
witam wszystkich mam taki problem , zauwazyłem ze jak naciskam hamulec zanim wcisne go do konca by wlaczyc bieg to slychac jakis dziwny dziwk jakby luznej linki w miejscu kolo lewarka , zaraz pod obudowa lewarka co to moze byc ?? jak sie sciaga obudowe i czy mazna to jakos naciagnac jezeli jest to linka prosze o pomoc pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 00:45 przez ostry1981, łącznie zmieniany 2 razy.
Albo skrzynia biegów się tobie rozwala , albo to działa blokada skrzyni .
Jak masz na "P" to żeby przełączyć na "R" musisz wdusić hamulec , inaczej nie przesuniesz lewarka zmiany begów ;-)
Ja osobiście obstawiam na ten drugi przypadek ;-)
Jak masz na "P" to żeby przełączyć na "R" musisz wdusić hamulec , inaczej nie przesuniesz lewarka zmiany begów ;-)
Ja osobiście obstawiam na ten drugi przypadek ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

-
- Super Klubowicz
Słyszałeś o akcji serwisowej A8D2, wymieniają czujnik odpowiadający za prawidłowy odczyt położenia lewarka zmiany biegów, blokadę lewarka i przekazanie informacji o położeniu lewarka na FISIE. Jest to akcja bezpłatna. Niedawno było to opisywane na formu, zresztą sam z tego skorzystałem chociaż teoretycznie wszystko było ok. Zadzwoń do ASO powołaj się na numer akcji serwisowej (poszukaj o tej akcji na forum, wszystko było dokładnie opisane), podasz VIN i powiedzą czy auto podlega a jeśli tak to czy już ktoś to zrobił czy nie. Jeśli podlega to zacznij od bezpłatnej wymiany czujnika i dyskretnie poproś o sprawdzenie mechanizmów które rzekomo Ci nawalają. Przynajmniej niech Ci to zdiagnozują.
[ Dodano: 2012-01-30, 15:08 ]
Inne/Inspekcja serwisowa D2.
[ Dodano: 2012-01-30, 15:08 ]
Inne/Inspekcja serwisowa D2.