Panowie jak w temacie, zdejmowałem zderzak i lapmy do wymiany żarników i przetwornicy i chyba spadła linka z prawego (strona pasarzera) zamka maski lub coś go blokuje i nie moge teraz otwożyć jej... macie jakiś pomysł?? bo nie chce zniszczyc ani zamka ani porysować maski/zderzaka.
prosze o cokolwiek rysunek z elsy/aesis porade...
Pozdrawiam Michał
[ Dodano: 2011-09-05, 12:14 ]
więc niestety nie ma bezinwazyjnej metody odryglowania maski... :evil: zamek trzeba było rozwiercić, uprzednio zrywając grill ze zderzaka, co w efekcie poniosło ze sobą koszty.
nowy zamek w ASO około 160pln. szukam czegoś na allegro zamek+komplet linek+nowy grill.
zamek jest tak niefortunnie zamocowany że pas przedni zasłania całą konstrukcje z od dołu miejsca kompletny brak. :-( czas operacji około 3,5h
[D3 03 4.0TDI ] Awaryjne otwieranie maski
[D3 03 4.0TDI ] Awaryjne otwieranie maski
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
zawsze możesz postarać się wywalić silnik ze skrzynią , :mrgreen: wejść pod maskę i próbować otworzyć od środka :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Witam, niestety ale nie znalazłem innej opcji na otwarcie maski. walczyłem z tym pare godzin z kilkoma blacharzami i to było jedyne rozwiązanie. Znajdz jakiś mały przecina którym pościnasz plastikowe kołki przez szpare jaka powstanie gdy ktoś (śiłowo ale z wyczuciem) będzie ci starał się jąpodnieść. mi trzymał jeden zamek ale jak trzymają oba to masakra bo trzeba rwać. a i bez rozwiercania się nie obejdzie.
Piękno w parze z technologią.