Witam wszystkich.
Jestem tu nowy i mam nadzieje ze ktos mi choc troche pomoze .
Od tydognia posiadam a8 3.7 Q 97r i zaczey sie problemy ze skrzynia,otoz gdy jade na D to przy zmianie biegu z 2 na 3 najpierw wzrosna obroty,pozniej jakby dopiero sie to wszystko zazebilo i wlaczyl bieg,po jakis paru dniach zaczelo dziac sie tak samo z biegiem 3 - 4 choc troche slabiej to jest odczuwalne.Sprawa wyglada inaczej gdy jade u siebie pod wiadukt,auto pod gore zmienia normalnie biegi z 2- 3 .Drugi problem polega na redukcji,gdy chce wyprzedzic to bieg sie redukuje z mocnym szarpnieciem tak samo jest z kickdownem.Belem u mechanika i cos mi mowil o jakis ukladach miedzyplanetarnych (w ogole nie wiedzialem o co mu chodzi) ale final byl taki ze niby skrzynia jest rozszczelniona i koszt naprawy 3 tys.Spytalem sie go ze moze to wina oleju bo jest malo albo trzeba wymienic to powiedzial ze to napewno nie przez brak albo niski stan oleju.Mam nadzieje ze dosc zrozumiale napisalem i ktos mi powie cos co mi pomoze
PS: komputer nie pokazuje bledow skrzyni
[D2 97 3.7PB/LPG ] Dwa dziwne problemy skrzyni.
[D2 97 3.7PB/LPG ] Dwa dziwne problemy skrzyni.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2012, 22:25 przez hyhyhy1, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja tobie powiem że raczej to jest przyczyna tego że się rozszczelniła i olej wyleciał , a kto nie smaruje ten nie jedzie , jeszcze pytanie ile tego oleju tam było ;-)hyhyhy1 pisze:Spytalem sie go ze moze to wina oleju bo jest malo albo trzeba wymienic to powiedzial ze to napewno nie przez brak albo niski stan oleju
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
i Tak musisz uszczelnić skrzynie , ale jeśli nie masz mocnych wycieków to możesz spróbować dolać oleju , a nie jeździć i dobijać skrzynie ;-)
Ps:
Ps:
jak masz wyciek to dolej oleju tylko podjedź do innego mechanika , a on ma tobie robić remont skrzyni :?: :?:
Ps:
Ps:
też byś tak powiedział jak byś był na jego miejscu , czemu wymiana oleju to około 100 zł a remont skrzyni to wydatek od 3-7 tyś zł ;-)
Ps:
Ps: