[D2 02 4.2PB/LPG ] Xenon czasem gaśnie
[D2 02 4.2PB/LPG ] Xenon czasem gaśnie
Mam taką przypadłość w moim autku, że gaśnie mi xenon po ponownym włączeniu świateł jakiś czas działa i potem znowu gaśnie. Zdarza się to różnie teraz coraz częściej.
Od czego to może zależeć ?
Od czego to może zależeć ?
Ostatnio zmieniony 13 lip 2013, 23:42 przez mcswistak, łącznie zmieniany 5 razy.
bassuje mi to...
mcswistak, masz przetwornice w środku w reflektorze czy na zewnątrz (pod maską)
może przetwornica się nagrzewa i temu rozłącza .
Popraw swój profil (rok auta , wiek ......) tytuł też mógł byś poprawić ,
może przetwornica się nagrzewa i temu rozłącza .
Popraw swój profil (rok auta , wiek ......) tytuł też mógł byś poprawić ,
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
s8fan, i tu muszę ciebie zasmucić ponieważ miałem identyczny objaw i to nie żarnik tylko przetwornica tak że obstawiam na przetwornice , dużo osób z tym się bawiło już na forum , nie raz opisywane i każdy miał przetwornice do wymiany .
mcswistak, zamień przetwornice miejscami (lewa na prawą i prawa na lewą) no i się okaże czy większość z nas ma racje czy racje ma s8fan, :mrgreen:
Za długo się z tym bawię żeby myśleć że to żarnik ;-)
mcswistak, zamień przetwornice miejscami (lewa na prawą i prawa na lewą) no i się okaże czy większość z nas ma racje czy racje ma s8fan, :mrgreen:
Za długo się z tym bawię żeby myśleć że to żarnik ;-)
Ps:
Ps:
ciekawe ponieważ ja też jeżdżę na Chińskich badziewiach , i padają przetwornice w taki sposób , żarnik jak pada to xenon mruga lub zmienia barwę , może tobie coś nie łączyło przy tym xenonie ze stwierdziłeś że to żarnik ;-)s8fan pisze:a miałem taki objaw i był to żarnik na wykończeniu Chińskie badziewie
mcswistak, przełóż przetwornice i będziesz wiedział czy to żarnik czy przetwornica , ja w zeszłym tygodniu byłem wymienić przetwornice ponieważ się przegrzewał i miałem właśnie taki objaw , jak wyłączyłem światło i włączyłem po około 2 minutach znowu gasł ;-)
Przełożyłem przetwornice do drugiej lampy i druga zaczęła gasnąć ;-)
Ps:
Ps:
kolega pewnie nie bedzię mogł zamienić przetwornic miejscami bo w lewej lampie ma przetwornicę przy lampie a prawa jest na zbiorniczku od spryskiwaczy pod lampą.
Mam taki sam objaw, żarniki OK. Dziś dostałem starter ale przysłali mi zły (kabel zasilający na 3 piny a ja mam 2)
w środę dostanę odpowiedni i powiem Ci czy działa.
Koleś ze sklepu powiedział, że na 90% to właśnie starter i z forum kolega tez miał taki problem i też starter, pozdrawiam.
a który masz rok S8?
Mam taki sam objaw, żarniki OK. Dziś dostałem starter ale przysłali mi zły (kabel zasilający na 3 piny a ja mam 2)
w środę dostanę odpowiedni i powiem Ci czy działa.
Koleś ze sklepu powiedział, że na 90% to właśnie starter i z forum kolega tez miał taki problem i też starter, pozdrawiam.
a który masz rok S8?
też tak chciałem zrobić że całą lampę pod wtyczkę z tym, że u mnie w lewej lampie jest jedna wtyczka a w prawej 2.TROLU pisze:No tak ale jeżeli żarnik przełożysz to już będzie można jeden element wykluczyć , w najgorszym wypadku można lampę wykręcić i podpiąć pod drugą wtyczkę
W lewej lampie przetwornica nie ma wtyczki oddzielnej tak jak prawa, która ją posiada.