Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 98 2.8PB/LPG ] Uszkodzony zacisk hamulcowy???

Wszystko dotyczące układu hamulcowego.
davidgti85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 98 2.8PB/LPG ] Uszkodzony zacisk hamulcowy???

Post autor: davidgti85 » 06 mar 2012, 10:36

Witam.
Mam problem z moim zaciskiem w aucie,mianowicie posiada on dość mocno wyczuwalny luz na prowadnicach.

Nawet przez felgę na postoju łapiąc go w rękę wyczuwam dość duży luz aż wydobywają się z niego stuki. :cry:

Słyszę to nawet podczas jazdy po dużych nierównościach :roll:
Moje pytanie jest takie:

Czy istnieje jakaś możliwość żeby to ogarnąć? Czy czeka mnie wymiana całego zacisku na inny?
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 22:21 przez davidgti85, łącznie zmieniany 1 raz.
I LOVE VAG

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 06 mar 2012, 11:04

Kolego poszukaj na forum było opisywane o sprężynach do zacisków , to takie blaszki , w ASO Audi coś koło 90zł nie pamiętam jak to się nazywało tu masz link: http://www.a8team.pl/topics28/4762.htm
na przyszłość polecam zakładkę "szukaj" bardzo pomocne ;-) :mrgreen:

można to sprawdzić , jak jedziesz po nierównościach i nadusisz lekko hamulec to pukanie ustaje :?: :?:
Jeśli tak to polecam to ;-) 2 blaszki a Bardzo cieszą
to jest nr 4D0698135 podaj go w ASO

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 06 mar 2012, 12:28

Pierwsze to musisz to rozebrać aby zobaczyć na czym masz luz. Moze samo mocowanie zacisku ci się poluzowało. Zdejmij koło i zobacz gdzie ten luz występuje. Jeśli to klocki maja luz i stukają to mdamian napisał co trzeba zrobic. Jeśli to prowadnice może byc zacisk do wymiany. Rozpoznaj temat bo to może być błachostka lub powazna usterka - a z hamulcami lepiej nie czekać aż coś się urwie.

toom_ek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: toom_ek » 12 mar 2012, 06:50

davidgti85 pisze:Witam.
Mam problem z moim zaciskiem w aucie,mianowicie posiada on dość mocno wyczuwalny luz na prowadnicach.
, na prowadnicach masz trzy tulejki mosiężne można je w prosty sposób wyjąć, ja dorobiłem u tokarza wymieniłem i jak ręką odją, kiedyś opisywałem dość dokładnie ten zabieg.
toom_ek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl