[D2 All] Czy ktoś ma lub sie zna na D2 z USA
[D2 All] Czy ktoś ma lub sie zna na D2 z USA
Ostatnio mnie naszło ze wyrezam sobie tylną blede jak z JU-ES-EJ :-P , tylko ku mojemu zaskoczeniu są dwa rodzaje klap/blend?
Jeden rodzaj to chyba model po lifcie, wygląda to tak:
niestety wiąze sie to raczej z wymianą klapy bo już widać ze dziura i ramka na tablice jest wieksza ponizej poziomu lamp, czyli odpada
Jest tez druga opcja przed liftowa mianowicie:
wygląda to jakby wystarczyło podmienić tą blende usa z europejską i cacy, tylko problem zeby zdobyć tą usa, wiec wymyśliłem ze wystrugam sobie taką :mrgreen:
Mam luźną blede europejską i chciałbym ją spróbować przebudować na taką jak na zdjęciu,jeszcze nie wiem jak moze włókno szklane moze dam do jakiegoś plastikarza, coś sie pokombinuje.
Chodzi o to ze jeśli ktoś z was ma taką blęde na aucie lub zna jej dokładne wymiary(ile tego plastyku jest na bokach?), a takze wymiary tablicy rej. to nie pogniewał bym sie gdyby sie podzielił informacjami ;-) , tu zaznaczyłem o co mi biega
Jeden rodzaj to chyba model po lifcie, wygląda to tak:
niestety wiąze sie to raczej z wymianą klapy bo już widać ze dziura i ramka na tablice jest wieksza ponizej poziomu lamp, czyli odpada
Jest tez druga opcja przed liftowa mianowicie:
wygląda to jakby wystarczyło podmienić tą blende usa z europejską i cacy, tylko problem zeby zdobyć tą usa, wiec wymyśliłem ze wystrugam sobie taką :mrgreen:
Mam luźną blede europejską i chciałbym ją spróbować przebudować na taką jak na zdjęciu,jeszcze nie wiem jak moze włókno szklane moze dam do jakiegoś plastikarza, coś sie pokombinuje.
Chodzi o to ze jeśli ktoś z was ma taką blęde na aucie lub zna jej dokładne wymiary(ile tego plastyku jest na bokach?), a takze wymiary tablicy rej. to nie pogniewał bym sie gdyby sie podzielił informacjami ;-) , tu zaznaczyłem o co mi biega
Dzidzia to samo chodzi mi po glowie W sumie juz odpuscilem bo myslalem ze wlasnie trzeba wymieniac klape...a tu taka mila niespodzianka...jednak do pre fl jest do wymiany sama blenda Kurde szukam juz od dlugie czasu takiej blendy i nie idzie nic znalezc, a fajnie by mi pasowala US kierunków z tego co gdzies przeczytalem to Pszendza gdzies chyba wyhaczyl taka blende...az mu zazdroszcze
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
Faktycznie...cena nie zabija jak na ASO, raczej z niemieckim ASO rozmowa nie wchodzi w gre biorac pod uwage moja znajomosci niemieckiego :roll: fajnie by bylo jednak upolowac jakas uzywke,ale wiem ze takich co na takie poluja jest duzo wiecej niz tylko ja i dzidzia :-P trzeba by poszukac na szrotach...moze znajdzie sie jakiegos rozbitka
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
Hej. Sorry za brak odzewu.
Nie mam numerów części, ale mogę to z łatwością ustalić.
Jak ktoś może znaleźć numer do ASO w Niemczech (będę za miesiąc w Berlinie i Frankfurcie nad Odrą), to ja zadzwonię i spytam o cenę.
Wówczas możnaby się skusić na kilka sztuk, gdyby ktoś chciał rezać, w tym ja.
Dzidzia, odpowiedz mi jeszcze skad bedziesz miał tablicę o wymiarach jak amerykańska- gdzieś ci wytłoczą?
[ Dodano: 2012-04-03, 21:00 ]
Dobra...
Tu --> http://www.audi.de/de/brand/de/tools/ngwext/dsh/dsh.htx
znalazłem telefon do ASO AUDI we Frankfurcie nad Odrą. Na dniach zadzwonię i spytam o blendę.
Jeśli kosztowałaby 30-60 EUR, to jest to sensowne, tym bardziej, że na wąskiej blendzie auto prezentuje się super.
Kibicujcie.
Nie mam numerów części, ale mogę to z łatwością ustalić.
Jak ktoś może znaleźć numer do ASO w Niemczech (będę za miesiąc w Berlinie i Frankfurcie nad Odrą), to ja zadzwonię i spytam o cenę.
Wówczas możnaby się skusić na kilka sztuk, gdyby ktoś chciał rezać, w tym ja.
Dzidzia, odpowiedz mi jeszcze skad bedziesz miał tablicę o wymiarach jak amerykańska- gdzieś ci wytłoczą?
[ Dodano: 2012-04-03, 21:00 ]
Dobra...
Tu --> http://www.audi.de/de/brand/de/tools/ngwext/dsh/dsh.htx
znalazłem telefon do ASO AUDI we Frankfurcie nad Odrą. Na dniach zadzwonię i spytam o blendę.
Jeśli kosztowałaby 30-60 EUR, to jest to sensowne, tym bardziej, że na wąskiej blendzie auto prezentuje się super.
Kibicujcie.
Tomek
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8