[D3 04 ] Telefon + bluetooth
[D3 04 ] Telefon + bluetooth
Witam. Mam pytanko odnośnie telefonu w podłokietniku, otóż w aucie mam bluetooth, lecz nie mogę się z nim połączyć przez telefon komórkowy. Po wpisaniu pinu wyskakuje error :roll:
Prosiłbym o jakąś podpowiedź, bo nie chce mi się za każdym razem gdy jadę gdzieś dalej przekładać karty sim z komórki do telefonu w podłokietniku :mrgreen: Dodam, że gdy włożę kartę sim do telefonu wszystko działa poprawnie :-) Pozdrawiam
Prosiłbym o jakąś podpowiedź, bo nie chce mi się za każdym razem gdy jadę gdzieś dalej przekładać karty sim z komórki do telefonu w podłokietniku :mrgreen: Dodam, że gdy włożę kartę sim do telefonu wszystko działa poprawnie :-) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 maja 2012, 17:45 przez Mały88, łącznie zmieniany 1 raz.
Temat przerabiany przezemnie z pomoca Pablo - jezeli auto ma sluchawke w podlokietniku to laczy sie poprzez BT ale tylko i wylacznie z ta sluchawka (np Motorola). Aby miec normalnie dzialajacy telefon po BT (np I5) - czyli ksiazka tel. odebrane/ nieodebrane polaczenia itd nalezy wymienic centralke telefoniczna pod siedzeniem kierowcy na taka z modulem BT - dostepne ogolnie na allegro - oraz przerobic wtyczke - wszystko dostepne w ELSIE (wtyczka jakies 25PLN, modul 300-500, czas montazu jakies 1-2h)
pozdrawiam.
PS - jesli ktos szuka telefonu do podlokietnika to mi zalega takiw garazu po wyjeciu z auta
pozdrawiam.
PS - jesli ktos szuka telefonu do podlokietnika to mi zalega takiw garazu po wyjeciu z auta
Wątek widzę lekko martwy, ale zapytam jeszcze, czy taki moduł będzie pasował do mojej A8 z 2003 roku?
Link do sterownika bluetooth
Link do sterownika bluetooth
Wożę się A8 od wczoraj
Czyli te małe ze ściętym rogiem moduły są starego typu bez bluetootha. W takim razie znalazłem inny moduł. Taki ja w linku:
Link
Czy ten moduł już posiada funkcjonalność pozwalającą łączyć się z telefonem komórkowym innym niż ten samochodowy?
Link
Czy ten moduł już posiada funkcjonalność pozwalającą łączyć się z telefonem komórkowym innym niż ten samochodowy?
Wożę się A8 od wczoraj
Czyli każde z tych rozwiązań ma jakieś wady. Nie ma takiego modułu, który by można zamontować i korzystać i z książki telefonicznej komórki a jednocześnie z anteny zewnętrznej pojazdu? Próbuję ugryźć ten telefon i jakbym się nie obkręcał, to z tyłu zawsze d...a .
A może ktoś ma jakieś dobre rozwiązania z konkretnym modułem telefonu?
A może ktoś ma jakieś dobre rozwiązania z konkretnym modułem telefonu?
Wożę się A8 od wczoraj
Jest taki moduł, sam mam taki zamontowany ale nie pamiętam oznaczeń.worner pisze:Nie ma takiego modułu, który by można zamontować i korzystać i z książki telefonicznej komórki a jednocześnie z anteny zewnętrznej pojazdu?
Zadzwoń do tego gościa (AKP) zawodowo bawi się w takie rzeczy.
Władysław Hobot Kobra7
605-641-746
- orkaskawina
- Super Klubowicz