[S8 D2 01 LPG ] Wypadanie zaplonów.
[S8 D2 01 LPG ] Wypadanie zaplonów.
Wypadają mi zapłony na wszystkich cylindrach. . Wymienione zostały: ok 15kkm temu cewki(beru). Świece od razu po wystapieniu błedów najpierw na ngk potem na beru. Ok 15kkm temu przepływomierz. Wymienione obydwie sondy lambdy przed katalizatorami jedna oryginał aso druga jakaś dobra z intercars. Sprawdzona szczelonosc wtryskiwaczy(wymienione gumki uszczelniające) Sprawdzone wtryskiwacze gazowe(szczelnosc). Vag wyrzuca tylko błędy zapłonów wszystkie do 1-8. W tym momencie odłączamy całkiem komputer gazowy. Ma ktoś jakieś porady inne??
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 01:03 przez Gusiew, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja w ASO Audi spotkałem się z tym, że jak była założona instalacja LPG to już nie dotykają się do silnika Tylko nie wiem, czy to akurat w tym serwisie, czy może we wszystkich tak jest. Wszystkie Audi którymi jeździłem to staruszki to raczej ASO omijam ( a po ostatniej wizycie 8-ką gdzie rozwalili mi gniazdo diagnostyczne i nawet o tym mi nie powiedzieli to nie widzę powodu aby im jeszcze słone pieniądze płacić)Gusiew pisze:Jade chyba do audi zeby sprawdzili komputer/sterownik.
W mojej po odczytaniu błędów, wyszło wypadanie zapłonu na 7 i 8 cylindrze. Silnik zapala bez problemu czy na zimnym czy na ciepłym, obroty w normie i przyspieszenie również. W przypadku wyższych obrotów (pow. 4 tyś.) kontrola od silnika mruga.
Zamierzam wymienić dwa moduły i wszystkie świece. Chyba to powinno pomóc. Cewki Beru chyba będą OK? Silnik kod AUW.
Zamierzam wymienić dwa moduły i wszystkie świece. Chyba to powinno pomóc. Cewki Beru chyba będą OK? Silnik kod AUW.