Witam
Raz na jakiś czas swieci się check engine- s8 d2 avp '02
po sprawdzeniu vagiem
17831Układ wtrysku powietrza dodatkowego 1 - wymagany przepływ brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
17819Układ wtrysku powietrza dodatkowego 2 - wymagany przepływ brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
17546Mieszanka za bogata strona 2 - regulacja długoterminowa - wolne obroty brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
17544Mieszanka za bogata strona 1 - regulacja długoterminowa - wolne obroty brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
Wymienilem pompę, jednak to niewiele pomoglo.
Czy ktoś ma jakiś pomysł/ namiary - co zrobić lub jak odkodowac napowietrzanie spalin??
dzieki
[S8 D2 02 LPG ] check engine
[S8 D2 02 LPG ] check engine
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 00:30 przez jaskil, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
Według mnie wina po stronie źle ustawionej LPG. Odłącz akumulator na ok 15 minut. Podłącz, wykasuj błędy i pojeździj z 2-3 dni tylko na PB. Jeśli będzie ok, to później przełącz na LPG. Jak pojawią się te błedy przy jeździe na LPG śmigaj do rozgarniętego gaziarza - przerabiałem u siebie taki przypadek
Zaczęło sie w zimie, więc błędy pojawiają sie po oddalenie 3 krotnnym na benzynie. Proszę o korektę, ale napowietrzanie spalin dziala tylko przy rozruchu, żeby spełnić normy eko, gdy samochód odpala na bogatej mieszance?
Gazownika mam naprawdę niezlego i gaz serwisowany na bieżąco.
Dzięki za podpowiedź spróbuje go pomeczyc
Pawel
Gazownika mam naprawdę niezlego i gaz serwisowany na bieżąco.
Dzięki za podpowiedź spróbuje go pomeczyc
Pawel