części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL ] Przy kręceniu kierownica odgłosy strzelającego p

tanatorq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tanatorq » 18 gru 2009, 17:31

tak paluszkiem z tym że w lewo paluszkiem a mimo wszystko w prawo miała lekkie przełamanie oporu barzo niewielkie ale przeszkadzające podczas jazdy nie tak jak u mnie moje mi przeszkadza przy parkowaniu jak jadę to jest do zniesienia, a jak masz wymieniać przekładnię to radzę samemu :-D bo skasują Cię conajmniej 500 pln a tam do odkręcenia są 3 śróbki i 2 przewody :-P bardzo prosta sprawa :-) no chyba że nie chcesz się brudzić ;-)

tomi5
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi5 » 04 wrz 2010, 11:19

A mogłby ktos mniej więcej opisać jak ja zdemontować gdzie śrubki mocujące itd. u mnie co prawda kierownica chodzi normalnie(chyba normalnie nie mam porównania z innym audi) ale zauważyłem wyciek z prawej strony i powoli będę musiał szykować się do wymiany.

tanatorq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tanatorq » 05 wrz 2010, 17:17

no to sprawa z odkręceniem przekładni wygląda tak:

trzeba wpierw wykręcić tam gdzie pedał hamulca i gazu jest to tam kolumnę kierowniczą ale uwaga, nie kręć kierownicą i w efekcie końcowym nie zmień położenia kierownicy bo przy kierownicy jest taśma to ją możesz w taki sposób uszkodzić

trza odkręcić przy swożniach końcówek drążków tam przy kołach przekładnię z obu stron to norma,

potem dwa węże po stronie kierowcy koło błotnika, i z tej strony trza ściągnąć plastikowe osłony również od błotnika, tam też jest kabel elektroniczny jego trzeba wypiąć

po tej stronie też są dwie śruby mocujące przekładnie do kierownicy, jedną zauważysz a druga schowana za kolumną trochę z przudu,

jest jeszcze trzecie mocowanie to się jedną śrubę odkręca z drugiej strony nie trzeba o ile pamiętam demontować plastików i dostęp był łatwy

na koniec niestety trzeba jechać na komputer i ustawić komputerowo położenie kierownicy, no chyba że sam potrafisz a jak sam potrafisz to będę miał do Ciebie przysługę ;)

jeśli jakieś jeszcze puytania to pisz ;)

tomi5
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi5 » 06 wrz 2010, 06:24

No dzięki za informacje w przyszłości na pewno mi się przyda, bo tak jak wspominałem wcześniej przekładnia zaczęła mi się pocić, i ostatnio zauważyłem że przy skręcie coś puka, ale jest to tylko jedno puknięcie i nie zawsze.

tanatorq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tanatorq » 06 wrz 2010, 15:15

no to to jedno puknięcie nie zawsze to też może być przekładnia potem może być więcej puknięć może być gdy przekładnia zimna albo rozgrzana itp ja to miałem kilka puknięć w jedną stronę potem jak się bardziej popsuła to skrzypiała czy też trzaskała jak stara łajba także tam obserwuj i życzę powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl