![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Przy kręceniu kierownica odgłosy strzelającego p
tak paluszkiem z tym że w lewo paluszkiem a mimo wszystko w prawo miała lekkie przełamanie oporu barzo niewielkie ale przeszkadzające podczas jazdy nie tak jak u mnie moje mi przeszkadza przy parkowaniu jak jadę to jest do zniesienia, a jak masz wymieniać przekładnię to radzę samemu :-D bo skasują Cię conajmniej 500 pln a tam do odkręcenia są 3 śróbki i 2 przewody :-P bardzo prosta sprawa :-) no chyba że nie chcesz się brudzić ;-)
no to sprawa z odkręceniem przekładni wygląda tak:
trzeba wpierw wykręcić tam gdzie pedał hamulca i gazu jest to tam kolumnę kierowniczą ale uwaga, nie kręć kierownicą i w efekcie końcowym nie zmień położenia kierownicy bo przy kierownicy jest taśma to ją możesz w taki sposób uszkodzić
trza odkręcić przy swożniach końcówek drążków tam przy kołach przekładnię z obu stron to norma,
potem dwa węże po stronie kierowcy koło błotnika, i z tej strony trza ściągnąć plastikowe osłony również od błotnika, tam też jest kabel elektroniczny jego trzeba wypiąć
po tej stronie też są dwie śruby mocujące przekładnie do kierownicy, jedną zauważysz a druga schowana za kolumną trochę z przudu,
jest jeszcze trzecie mocowanie to się jedną śrubę odkręca z drugiej strony nie trzeba o ile pamiętam demontować plastików i dostęp był łatwy
na koniec niestety trzeba jechać na komputer i ustawić komputerowo położenie kierownicy, no chyba że sam potrafisz a jak sam potrafisz to będę miał do Ciebie przysługę
jeśli jakieś jeszcze puytania to pisz
trzeba wpierw wykręcić tam gdzie pedał hamulca i gazu jest to tam kolumnę kierowniczą ale uwaga, nie kręć kierownicą i w efekcie końcowym nie zmień położenia kierownicy bo przy kierownicy jest taśma to ją możesz w taki sposób uszkodzić
trza odkręcić przy swożniach końcówek drążków tam przy kołach przekładnię z obu stron to norma,
potem dwa węże po stronie kierowcy koło błotnika, i z tej strony trza ściągnąć plastikowe osłony również od błotnika, tam też jest kabel elektroniczny jego trzeba wypiąć
po tej stronie też są dwie śruby mocujące przekładnie do kierownicy, jedną zauważysz a druga schowana za kolumną trochę z przudu,
jest jeszcze trzecie mocowanie to się jedną śrubę odkręca z drugiej strony nie trzeba o ile pamiętam demontować plastików i dostęp był łatwy
na koniec niestety trzeba jechać na komputer i ustawić komputerowo położenie kierownicy, no chyba że sam potrafisz a jak sam potrafisz to będę miał do Ciebie przysługę

jeśli jakieś jeszcze puytania to pisz

no to to jedno puknięcie nie zawsze to też może być przekładnia potem może być więcej puknięć może być gdy przekładnia zimna albo rozgrzana itp ja to miałem kilka puknięć w jedną stronę potem jak się bardziej popsuła to skrzypiała czy też trzaskała jak stara łajba także tam obserwuj i życzę powodzenia