[D3 04 3.0TDI ] Jaki olej -zamiennik long life ?
[D3 04 3.0TDI ] Jaki olej -zamiennik long life ?
Witam
Kupilem a8 3.0 tdi, przebieg mam nadzieje 200 tys km, na pokrywie silnika pisze castrol II long life, czy ktos moze pomoc jaki mam teraz olej zalac, jakie filtry , ile oleju- wymiana, z tego co wiem nie ma juz tego castrol II na rynku- jaki jest jego zamiennik, i dlaczego powinien byc ten long life- jak rozumiem musi to byc- a i slyszalem ze nastepna wymiana za 30 tys km, dziekuje z gory za pomoc - pozdrawiam
Kupilem a8 3.0 tdi, przebieg mam nadzieje 200 tys km, na pokrywie silnika pisze castrol II long life, czy ktos moze pomoc jaki mam teraz olej zalac, jakie filtry , ile oleju- wymiana, z tego co wiem nie ma juz tego castrol II na rynku- jaki jest jego zamiennik, i dlaczego powinien byc ten long life- jak rozumiem musi to byc- a i slyszalem ze nastepna wymiana za 30 tys km, dziekuje z gory za pomoc - pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 cze 2012, 09:31 przez COZZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Jaki olej -zamiennik long life ?
COZZI pisze:Witam
Kupilem a8 3.0 tdi, przebieg mam nadzieje 200 tys km, na pokrywie silnika pisze castrol II long life, czy ktos moze pomoc jaki mam teraz olej zalac, jakie filtry , ile oleju- wymiana, z tego co wiem nie ma juz tego castrol II na rynku- jaki jest jego zamiennik, i dlaczego powinien byc ten long life- jak rozumiem musi to byc- a i slyszalem ze nastepna wymiana za 30 tys km, dziekuje z gory za pomoc - pozdrawiam [url=http://images41.fotosik.pl/1536/148c090105b1aa90m.jpg]Obrazek[/URL]
CASTROL EDGE 5W/30 a wymiane rób co góra 20tys. 8,2 litra max filtry z górnej pólki :-D
Pozdr
Nierozumiem dlaczego WIZ wysmiewa castrol? taki olej jest zalecany przez AUDI, long life to wlasnie specjalna, opracowana z mysla o tym silnikiem formula ...?
Jaki teraz mam zalac dalej nie wiem- ktos twierdzi ze musi byc taki jeszcze by byl kontabilny z Filtrem pdf (o ile to ma razem cos wspolnego) - czy ktos moz mi tez podac specyfikacje jaka jests z tym silnikiem- 3.0 tdi ASB 2004rok
Dziekuje pieknie
Jaki teraz mam zalac dalej nie wiem- ktos twierdzi ze musi byc taki jeszcze by byl kontabilny z Filtrem pdf (o ile to ma razem cos wspolnego) - czy ktos moz mi tez podac specyfikacje jaka jests z tym silnikiem- 3.0 tdi ASB 2004rok
Dziekuje pieknie
mazur6662 pisze:kup ELF albo Valvoline, castrola na Polskim rynku jest mnóstwo podróbek, ELF Solaris LLX lub Valvoline syn power XII 5w30, mam sprawdzone te oleje na swoim silniku i jak na razie jest super. na castrolu silnik zaczął klapać jak w traktorze
To wszystko to jeden pies jest ,ale rajcujcie się dalej reklamami ,parametrami i koni też dodaje ,zmniejsza zuzycie paliwa etc. :lol: Mi jakos nic nie klepie itd :lol: Uderz w stól a....... .
Ps.
Wiem macie racje bez bicia się przyznaje ,nie chce referatów :-o
Pozdrawiam
mazur6662 pisze:nie chodzi o reklamy, elf valvoline są rozlewane poza granicami naszego kraju gdzie ryzyko podrobienia jest mniejsze, castrol produkowany jest w Polsce na bazie Lotosu! także przepłacamy za marke a tak na prawde lejemy zwykłego lotosa lub jakiś miks niewiadomo skąd.
Nie róbmy trzeciego świata z naszego kraju. Z twojego punktu widzenia wychodzi ,że wszystkie auta wyjeżdzajace z serwisu audi jeżdzą na lotosie. To są mity ,bajki etc. Nie można w ten sposób podchodzić do życia bo Wam zmarszczek ............. :lol: Za chwile będziecie poprawiać inżynierów Audi ....To nasza Polska cecha narodowa !! :lol:
A czy ktos zna konkretnie temat oleju castrol, na pokrywie mi pisze CASTROL SLX Long Life II, jak juz wspomnialem takiego oleju juz nieprodukuja, jaki jest trazniejszy odpowiednik tego oleju- pytanie jest takie- mozna kupic edge gdzie cena jest bardzo rozna - wydaje mi sie,z e te tansze to nie jest ten sam olej jaki Audi zaleca- i tu cale zamieszanie :roll:
ralf nikt nie mówi o poprawianiu inżynierów. w serwisie drogi Panie najczęściej leją olej z beczek, a takiej ilości raczej nikt nie podrobi bo za duże ryzyko. chodziło mi bardziej o sprzedaż detaliczną gdzie łatwiej jest cokolwiek przekręcić. nie robię również z naszego kraju 3-go świata ale takie są realia u nas, każdy kombinuje.
mazur6662 pisze:ralf nikt nie mówi o poprawianiu inżynierów. w serwisie drogi Panie najczęściej leją olej z beczek, a takiej ilości raczej nikt nie podrobi bo za duże ryzyko. chodziło mi bardziej o sprzedaż detaliczną gdzie łatwiej jest cokolwiek przekręcić. nie robię również z naszego kraju 3-go świata ale takie są realia u nas, każdy kombinuje.
To raczej w beczkach podrabiają . Mozna zmienic naklejke i tyle. To paranoiczne podejscie do zycia :-/
Jakie realia?? obudzcie sie w koncu i zmiencie ta polską mentalność . Nie brakuje u nas oszustów, w innych krajach też nie ,ale żeby od razu na każdym kroku kupować lotos w opakowaniu castrol to już przegiecie :lol: