![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] odpala tylko na spray
[D2 00 3.3TDI ] odpala tylko na spray
witam auto chodzi jak zawsze ale od wczoraj długo trzeba było kręcić żeby zapalił za każdym razem co raz dłużej aż w końcu nie zapala jak prysnę sprayem w dolot to zapala i chodzi dobrze czy to wina pompy w baku czy tej dodatkowej przy baku
Nie szkoda tobie silnika na takie odpalanie ?? To szkodzi silnikowi , nie pomaga .Para pisze:jak prysnę sprayem w dolot to zapala i chodzi dobrze
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

W samostarcie nic , ale plak i różne dezodoranty szkodzą silnikowi , może chodzi o temperaturę spalania , było niedawno opisywane w Auto świecie .maciu pisze:przy okazji zapytam co dokładnie szkodzi w samostarcie?
Nie zagłębiałem się w to ponieważ mi nie potrzebne takie odpalanie ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
mdamian pisze:W samostarcie nic , ale plak i różne dezodoranty szkodzą silnikowi , może chodzi o temperaturę spalania , było niedawno opisywane w Auto świecie .maciu pisze:przy okazji zapytam co dokładnie szkodzi w samostarcie?
Nie zagłębiałem się w to ponieważ mi nie potrzebne takie odpalanie ;-)
i bądź tu mądry :-Peloallxp pisze:i tu błąd kolego . Samostart szkodzi a zwykły Plak nie jest szkodliwy dla silnika
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
najlepiej nalać ropy do butelki do mycia szyb wtedy będzie dotonacja taka jak powinna być i auto też odpali, ale nie po to był ten post chyba trzeba będzie napisać odrębny ,dziśaj na vagu wyszło że ciśnienie za zaworem jest 42 bar a ma być 322 bar teraz obstawiam gumkę na zaworze ,jutro napisze co z tego wyszło ,teraz otwieram zimnego bronka i idę na mecz
[ Dodano: 2012-06-13, 14:42 ]
problem z głowy gumka na zaworze w rozdzielaczu temat zamknięty
[ Dodano: 2012-06-13, 14:42 ]
problem z głowy gumka na zaworze w rozdzielaczu temat zamknięty