![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Problem z przekręceniem kluczyka w stacyjce
- marcin0732
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Problem z przekręceniem kluczyka w stacyjce
Witam
Kupiłem dwa dni temu a8 4.2. Teraz mam problem bo nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce. Nie wiem co źle robię , moze jest jakies zabezpieczenie o ktorym nie wiem?
Skrzynia jest na P , przyszło mi na myśl ze zezamarzlo albo gdy parkowałem pod domem może jakas gruda sniegu oberwała kabelek od czegos? Nie mam pojęcia
Pozdrawiam
Kupiłem dwa dni temu a8 4.2. Teraz mam problem bo nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce. Nie wiem co źle robię , moze jest jakies zabezpieczenie o ktorym nie wiem?
Skrzynia jest na P , przyszło mi na myśl ze zezamarzlo albo gdy parkowałem pod domem może jakas gruda sniegu oberwała kabelek od czegos? Nie mam pojęcia
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 13:32 przez marcin0732, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcin0732
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Witam , moze to nie tutaj z tym problemem ale zapytam... mam problem z immobilaizerem a mianowicie po przekręceniu kluczyka na zapłon musze chwile zaczekać aż kontrolka (ta z kluczykiem ) zgaśnie i nie będzie mrygać bo jak bedzie mrygac dalej to nie odpale samochodu. dzieje sie tak nawet kilka razy pod rząd a nieraz przez pare dni odpalam i nic sie nie dzieje, moze wiecie gdzie tkwi problem i jak go "ominąć" ??
<Kuba>
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Tu http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... place.html widać wtyczki które trzeba potraktować preparatem do czyszczenia styków , czasami pomaga.Kuba 3,7 V8 pisze:Witam , moze to nie tutaj z tym problemem ale zapytam... mam problem z immobilaizerem a mianowicie po przekręceniu kluczyka na zapłon musze chwile zaczekać aż kontrolka (ta z kluczykiem ) zgaśnie i nie będzie mrygać bo jak bedzie mrygac dalej to nie odpale samochodu. dzieje sie tak nawet kilka razy pod rząd a nieraz przez pare dni odpalam i nic sie nie dzieje, moze wiecie gdzie tkwi problem i jak go "ominąć" ??
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
- marcin0732
- Forum Audi A8