![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] Nie chce odpalic
I jak kolego udało się odpalić? Na pewno będzie coś z układem paliwowym. U mnie po wymianie tego zaworu ciśnienia chodził dokładnie 2 dni. i znowu to samo. Okazało się ze pompa która znajduje sie w zbiorniku się skończyła wiec wymieniłem na uzywaną bo o nowej to zapomni ale auto nadal nie odpala, paliwo juz dostaje na listwe ale teaz nie otwiera mi wtrysków, błędów brak siedze juz trzeci dzień przy nim i nic nie moge wymyśleć. Może pompa wysokiego ciśnienia???
od 18-09-2010 szczesliwy posiadacz A8
Wiem ale po jej wyciągnięciu i podłączeniu "na krótko" też nie chciała działać. Trzeba byłonią wstrząsnąć to trochę burkneła ale miała już dość. Pompka wimieniona a auto nadal nie odpala. Jutro ściągam zbiornik bo muszę sie dostac do jednego zaworu odcinającego może to bedzie to. Bo już kończą mi się pomysłyLechu pisze:Pamiętaj, że ta pompa (elektryczna) działa tylko przy odpaleniu. Później zostaje wyłączona .casanovak pisze:Okazało się ze pompa która znajduje sie w zbiorniku się skończyła
[ Dodano: 2012-06-04, 20:07 ]
Daj znać kolego jak się uda może ja szukam nie tam gdzie trzeba....eloallxp pisze:kolego to była podobno wina 4 wtrysków już są zregenerowane więc będzie załadał jakoś teraz więc wszystko będzie wiadomo
U mnie też sie okazało że jednak wtrysk ale całe szczęcie jeden. Wymieniłeś na nowe czy regenerowałes??? Moja wróci do życia w poniedziałek bo jutro jade po wtrysk a później mecz a po meczu impreza a po imprezie to już bedzie poniedziałek:)
[ Dodano: 2012-06-15, 23:35 ]
Nie doczytałem że regenerowane...Ja kupiłem używany ale mam gdzie sprawdzić en co wyciągne dam do regeneracji i bede miał na zapas jakby co... Ja to sobie tłumacze tak że jak wtrysk był uszkodzony to lał paliwo a ponieważ wszystko jest na jednej listwie wtryskowej to cale ciśnienie szło w ten co lał i pozostałe nie mogły sie otwierac...Proste jak budowa cepa:)
[ Dodano: 2012-06-15, 23:35 ]
Nie doczytałem że regenerowane...Ja kupiłem używany ale mam gdzie sprawdzić en co wyciągne dam do regeneracji i bede miał na zapas jakby co... Ja to sobie tłumacze tak że jak wtrysk był uszkodzony to lał paliwo a ponieważ wszystko jest na jednej listwie wtryskowej to cale ciśnienie szło w ten co lał i pozostałe nie mogły sie otwierac...Proste jak budowa cepa:)