[D2 98 4.2PB/LPG ] Gaśnie podczas wolnej jazdy i postoju
[D2 98 4.2PB/LPG ] Gaśnie podczas wolnej jazdy i postoju
Witam, tydzień temu kupiłem A8 4.2, rocznik 1998, benzyna + LPG, w trasie wszystko było extra, silnik pracował super ( i tak jest do tej pory przy dużych obrotach) Problem zaczyna się gdy wjężdzam w korek lub stoje na światłach, nagle obroty spadają i samochód gaśnie. Byłem u mechanika, wyregulował mi instalacje gazową, dwa razy wrzucał na komputer i nic nie wykazało a problem jest nadal. Dodam, że czasem przy odpalaniu zacina się wyświetlacz skrzyni biegów ( nie pokazuje na jakim biegu jest lecz działa) Mechanicy rozkładają ręce twierdząc, że jest to jakaś pierdoła w elektronice...
Czy miał ktoś podobny problem?? Liczę na pomoc.
Czy miał ktoś podobny problem?? Liczę na pomoc.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2012, 09:39 przez wolter82, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
kolego mialem dawno temu to samo w 3.7 i winowajca byla instalacja gazowa. Auto jezdzilo elegancko na pb i lpg lecz czasem poprostu gaslo, za wszystko odpowiadal gaz. Pojezdzij troche na pb i zobacz czy problem wystepuje. Moze to byc rowniez wina krokowca jesli masz przepustnice mechaniczna ale wydaje mi sie ze to przez gaz. Zalej benzyne i niestety musisz pojezdzic troche na niej bo inaczej bedziemy tylko gdybac. Zakladam ze vag nic nie pokazuje
- gierobiala
- Super Klubowicz
u mnie też czasem to występuje i wyskakuje mi błąd
17915.P15307 - czyli cos o osiągnięciu minimalnej wartości obrotów
Może ktoś wie o co chodzi?
17915.P15307 - czyli cos o osiągnięciu minimalnej wartości obrotów
Może ktoś wie o co chodzi?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 22:33 przez darius30, łącznie zmieniany 1 raz.