![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Zmiana zderzaka przedniego w D3 na ten po lifcie
- bobasgoleniow
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] Zmiana zderzaka przedniego w D3 na ten po lifcie
Witam mam takie pytanko czy trzeba coś przerabiać żeby założyć zderzak po lifcie do przed lifta czy wystarczy sam zderzak wymienić.Robił to ktoś proszę o porade.
„Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
Robilem lift na S8 w mojej byłej D3. Do wymiany jest: zderzak, maska, lampy i pasuje zmienic blotniki. Ale mała przeróbka i blotniki zostaja stare. Pas przedni zostaje stary. Mam nadziej ze pomogłem :-)
[ Dodano: 2012-07-06, 23:58 ]
jak masz jeszcze jakies pytanie to pisz. Przerobilem swoja i pomoglem jednemu koledze z forum.
jak masz jeszcze jakies pytanie to pisz. Przerobilem swoja i pomoglem jednemu koledze z forum.
- bobasgoleniow
- Forum Audi A8
możesz opisać co trzeba przerabiać przy błotnikach :-D byłem pewien że trzeba też pas przedni zmieniaćjojo-jar pisze:Robilem lift na S8 w mojej byłej D3. Do wymiany jest: zderzak, maska, lampy i pasuje zmienic blotniki. Ale mała przeróbka i blotniki zostaja stare. Pas przedni zostaje stary. Mam nadziej ze pomogłem :-)
a kolego jojo-jar, ja tez dzialam w tym temacie przerobki- podobnie bo zderzak s8 zakladam, wszystko sie zgadza- pas zostaje, blotniki w moim przypadku jeden trzeba bylo minimalnie u dolu przyciac- drugi spasowal- moze byl juz wymieniany wczesniej (jakas naprawa blacharska- bezypadkowy :mrgreen: ) PYTANKO- lampy- ja mialem te najwyklejsze - soczewka i dlugie srodkowe- bez doswietlenia zakretow, jak zozwiazales problem z podlaczeniem- mi nawet kostki nie pasuoway- czy mozna u mnie wsadzisc bixenon z ledami- jakas opcja na podpiecie i zeby to dzialalo potem?? dzieki serdecznie
hymm, ja troche inaczej to gryze- przelozylem klosze do starszego modelu- czyli nie zmienialem tego co bylo podpiete, mialem lampy z doswietleniem ale jak sie okazalo wnetrze jest inne w obu typach wiec nie wartalo nic zmieniac, moze na przyszlosc chcialbym ledy wsadzic- tylko widze ze u mnie bedzie to komplikacja- ktos kiedys podeslal mi kostki z niemieckiego ebay-a, takie przejsciowki do podlaczenia i kody do adaptacji- ale dalej to nie na ledy- ciekawe jak to z ledami- jeszcze nie znalazlem odp... :-/
Ja wymieniłem przód na ten 09r. To musiałem wymienic błotniki, zderzak i wymieniłem lampy na takie 'bogate'. Kostki pasowały jedynie trzeba vcds było zrobic kodowanie i pamietam, ze to kodowanie było dostepne z listy pomocy w vcds i jak dobrze pamietam była również opcja LED.
Nie bede zakładał nowego tematu a czym rózni sie tył ten 2009 od 2006?
Czy nie ma problemu z podłaczeniem lamp 09 z tyłu?
Pozdrawiam
Nie bede zakładał nowego tematu a czym rózni sie tył ten 2009 od 2006?
Czy nie ma problemu z podłaczeniem lamp 09 z tyłu?
Pozdrawiam
-
- Super Klubowicz