emdzej pisze:Proszę o ofertę na tarcze i klocki przód do A8 D2 4.2 WAUZZZ4D02N001151.
Witam.
Link do oferty dla Ciebie:
http://auto-czesci-sklep.pl/pl/info/kos ... 81fd35c8fd
smoczek pisze:ile wytrzymuja te tarcze nawiercane, SPORT, zanim sie pokrzywia ???
niewiem czy tylko ja tak mam,
ale okropinie mi sie grzeja hamulce przednie.
po godzinie jazdy, mam alufelgi przednie, gorace tak, ze nie mozna dotknac.
- doslownie, tylna tarcza jest chlodniejsza, niz felgi z przodu...
Z tego co piszesz to nie doszukiwałbym się winy po stronie tarcz tylko zainteresowałbym się poprawnością działania całego układu, bo jestem przekonany, że to właśnie jest powód Twoich zmartwień.
Jeśli układ jest sprawny to już znam diagnozę ale o niej w dalszej części posta, jeśli jednak to wszystko grzeje Ci się nawet nie od samego hamowania tylko już podczas jazdy to wychodziłoby, że tak jak napisałem problem tkwi w nieprawidłowym działaniu układu czyli np. hamulec Ci blokuje.
tyl klocki ate ceramic, przednie ebc redstuff.
tylne tarcze ate,
przednie byly ate , po 3000km zaczelo telepac...
zalozylem orginalne tarcze, kupione razem z autem, uprzednio je szlifujac u tokarza.
2-3000km i znowu telepie podczas zwalniania
Tak jak wspomniałem wyżej, jeśli układ działa dobrze (w sumie to nawet czy on działa czy nie) to Twój problem tkwi w klockach. Założyłeś bardzo twarde klocki, które w żadnym wypadku nie nadają się do tego auta do cywilnej jazdy, a już na pewno nie do zwykłych tarcz.
:-( tragedia juz z tymi tarczami przednimi...
daje rade jakis zimmerman ?
czy tylko okropnie drogie tarcze ebc pozostaja ?
Jeśli Zimmermann nie dałby rady to już chyba poza ceramiką nic nie da

Skoro takie marki jak Audi, BMW, Porsche i kilka innych stosują tarcze Zimmermann na pierwszy montaż to chyba o czymś to świadczy
Podaj numer vin to przygotuję ofertę dla Ciebie.
Pozdrawiam