[ALL] Na jakich oponach jeździcie?
-
- Super Klubowicz
[ALL] Na jakich oponach jeździcie?
Witam! wiem że jest środek zimy ale zastanawiam się już nad oponami na lato
Mam zamiar kupić felgi orginalne 5-ramienne 17'' rozmiar opony jakie mam zamiar kupić to 225/55/17 oryginalnie wychodziła na 245/45/18 czyli średnice pasują:)
Zależy mi na wygodnej jeździe dlatego koła 17''. jakiej firmy macie opony model itp. czy jesteście zadowoleni co polecacie a czego nie. Dzięki
Mam zamiar kupić felgi orginalne 5-ramienne 17'' rozmiar opony jakie mam zamiar kupić to 225/55/17 oryginalnie wychodziła na 245/45/18 czyli średnice pasują:)
Zależy mi na wygodnej jeździe dlatego koła 17''. jakiej firmy macie opony model itp. czy jesteście zadowoleni co polecacie a czego nie. Dzięki
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Lato: Bridgestone Potenza RE040 245/45/18
Zalety: Dobre do szybkiej jazdy (nawet na mokrym)
Wady: Twarde i głośne, cena, jak przesadzisz w zakręcie, puszczą w najmniej spodziewanym momencie
Zima: Nankang SV-1 Winter Plus 245/45/18
Zalety: Cena, pewne prowadzenie (przewidywalne w razie czego), dobre na kopny śnieg, ciche
Wady: Na mokrym takie sobie
Zalety: Dobre do szybkiej jazdy (nawet na mokrym)
Wady: Twarde i głośne, cena, jak przesadzisz w zakręcie, puszczą w najmniej spodziewanym momencie
Zima: Nankang SV-1 Winter Plus 245/45/18
Zalety: Cena, pewne prowadzenie (przewidywalne w razie czego), dobre na kopny śnieg, ciche
Wady: Na mokrym takie sobie
Black Cars Matters
ja mam na LATO:Michelin Pilot Primacy czy jakoś tak 225/55 R17 Felgi oryginalne AUDI
W zimie też w nich śmigam QUATTRO robi swoje W miejscowości w której mieszkam wszyscy pod jedną górką zawsze stoją albo wlatują do rowu na zimówkach a ja na letnich lece spokojnie QUATTRO dobra sprawa na zime
Pozdrawiam
W zimie też w nich śmigam QUATTRO robi swoje W miejscowości w której mieszkam wszyscy pod jedną górką zawsze stoją albo wlatują do rowu na zimówkach a ja na letnich lece spokojnie QUATTRO dobra sprawa na zime
Pozdrawiam
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
polecam sprawdzenie zamienników opon tutaj: http://www.opony.com.pl/opony/opony_zam ... eField.y=3 (jest już ustawiony odpowiedni rozmiar - 225/55 to standard dla 17")