Witam, chciałym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z przełożeniem kompletnego środka. Posiadam obecnie podstawowe skóry, podstawowe nagłośnienie a zamarzył mi sie środek exclusive link: http://allegro.pl/idealne-fotele-skora- ... 11654.html
moje obawy:
1) Jak zamontowac te szyny z dwóch foteli tylnych w miejscu kanapy - da sie?
2) Jaki koszt wiązki kabli do zestawu bang & olufsen - i kto to podłaczy?
3) Czy znacie kogoś kto ma takie zagłowki, ponieważ brak ich w zestawie?
4) Czy są jeszcze jakieś inne przeszkody?
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 06 ] Long - wymiana kompletnego wnetrza
[D3 06 ] Long - wymiana kompletnego wnetrza
Ostatnio zmieniony 31 lip 2012, 09:42 przez hostastow, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Super Klubowicz
Fajny zestaw, wart grzechu. Są tu osoby które robiły zmianę środka w D3. Ale nie na taką skalę. Musi to być ktoś kto ma doświadczenie w elektronice A8 D3 i duuużo czasu. I adaptacja foteli tylko przez ASO. Jak źródło nabycia niejasne to masz problem ze stróżami prawa. Czy twój model jest w Langu?
8-)
8-)
hostastow, z przekładkami w takich samochodach to jest tak, że cena jest zależna od precyzji wykonania. Nikt nie zrobi tego porządnie za parę zł. Jeżeli dana osoba nigdy nie rozbierała wnętrza w D3 i będzie uczyć się na Twoim aucie to może się okazać, że później różne plastyki mogą skrzypieć albo wypadać...
Uważam, że do przekładki wnętrza nie można podchodzić tak jak to jakiejś naprawy mechanicznej, tutaj trzeba precyzji, spokoju oraz czystych rąk. Widziałem ładne wnętrza po przekładce " u mechanika" jednak po kliku chwilach we wnętrzu urok uchodził z każdym kilometrem...
Kolejna kwestia - nie wiesz jak to wnętrze zostało zdemontowane, co zostało uszkodzone i czego nie widać na pierwszy rzut oka a później może uprzykrzać jazdę.
Najlepiej, jak by przekładką zajęła się jedna osoba która jednocześnie wymontowuje z auta X wnętrze i następnie montuje do swojego samochodu.
Trzeba również być przygotowanym na ewentualne zakupy w ASO różnych spinek i kołeczków które mogą nie wytrzymać ponownego montażu - a trakcie eksploatacji znowu piszczenie i ocieranie...
Jest to oczywiście do zrobienia, jednak trzeba zrobić to mądrze i solidnie - inaczej efekt może być odwrotny do zamierzonego.
Uważam, że do przekładki wnętrza nie można podchodzić tak jak to jakiejś naprawy mechanicznej, tutaj trzeba precyzji, spokoju oraz czystych rąk. Widziałem ładne wnętrza po przekładce " u mechanika" jednak po kliku chwilach we wnętrzu urok uchodził z każdym kilometrem...
Kolejna kwestia - nie wiesz jak to wnętrze zostało zdemontowane, co zostało uszkodzone i czego nie widać na pierwszy rzut oka a później może uprzykrzać jazdę.
Najlepiej, jak by przekładką zajęła się jedna osoba która jednocześnie wymontowuje z auta X wnętrze i następnie montuje do swojego samochodu.
Trzeba również być przygotowanym na ewentualne zakupy w ASO różnych spinek i kołeczków które mogą nie wytrzymać ponownego montażu - a trakcie eksploatacji znowu piszczenie i ocieranie...
Jest to oczywiście do zrobienia, jednak trzeba zrobić to mądrze i solidnie - inaczej efekt może być odwrotny do zamierzonego.
- martinezzg
- Super Klubowicz
samo dokładne zrobienie BO zeby to grało też wiąże się z mnóstwem roboty - jest tego naprawde tyle ze głowa boli, ja chciałem samo nagłośnienie z BOSE na BO przekładać ale kolega Pablo wytłumaczył czy się to je.....zrezygnowałem...
nie zebym Cę chciał wystraszyc itp...ale wolałbym chyba sztukę kupić z srodkiem jaki się chce...
nie zebym Cę chciał wystraszyc itp...ale wolałbym chyba sztukę kupić z srodkiem jaki się chce...
A8>eSka