części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 00 4.2PB ] Pompa paliwa buczy

marcinxx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 00 4.2PB ] Pompa paliwa buczy

Post autor: marcinxx » 06 sie 2012, 20:08

witam .. od jakiegoś czasu buczy mi pompa paliwa i to dos konkretnie .. odkrence korek od paliwa i na chwile przestaje buczec .. jaka diagnoza panowie .. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 sie 2012, 18:34 przez marcinxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 09 sie 2012, 10:42

A czy jak odręcasz korek to nie trzyma go podciśnienie i ja go zdejmiesz nie jest zassane powietrze. Znajomy, tylko że w innym aucie miał taki problem, że przy dłuższej jeździe samochód stawał się mułowaty i później gasł. Postał kilkanaście minut i znowu mógł jechać. W zbiorniku nie działało odpowietrzenie, jak ubywało paliwa tworzyło się podciśnienie i pompka miała coraz większe problemy z podawaniem paliwa. Może jest podobnie u ciebie, tylko, że w wyniku wytworzenia podciśnienia pompka ma ciężej i pracuje głośniej, odkręcasz korek, zbiornik łapie powietrze i znowu jakiś czas pracuje ciszej.

marcinxx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: marcinxx » 09 sie 2012, 15:27

Podcisnienie tak ja by go troche trzymalo ... ale umnie nie ma zadnych objawów takich ze traci moc czy ma trudnosci z odpalaniem . Ona zaczyna byczec dopiero po kilkunastu km .. pompa ma jakies 60 tys km zrobione to troche malo zeby padla cisnienie tez ma dobre.. jak zgasze auto to jescze przez chwile ja slychac.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 09 sie 2012, 16:37

marcinxx pisze:jak zgasze auto to jescze przez chwile ja slychac.
A to na pewno chodzi o pompę paliwa ??
Jak zgasisz silnik to ona powinna przestać pracować od razu , a nie po chwili , chociaż może w "po LF" jest inaczej niż w "przed LF"

generalmajoris
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: generalmajoris » 09 sie 2012, 20:32

Niestety ale zywot twojej pompy powoli dobiega konca tez to mialem az wreszcie samochod mi zgasl na srodku drogi wiec proponuje ci wymienic pompe jak najszybciej pozdro.

marcinxx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: marcinxx » 12 sie 2012, 20:29

Zrobie tak jak mowisz .... znalazlem orginalna za 450 zl , obilo mi sie o uszy ze pasuje od passata ta pompa ale koszty zblizone wiec nie bede eksperymentowal ... pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl