![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL] Lakierownaie listwy na drzwiach
- cezar88
- Forum Audi A8
[D2 ALL] Lakierownaie listwy na drzwiach
panowie mam srebrne auto a listwy na dole drzwi są z jakiejś gumy i nie da sie tego pomalować bo sie farba złuszczy. myślałem żeby to zdjąć ale nie wiem czy nie zostana jakieś dziury po mocowaniach czy coś takiego. zdejmował to ktoś? co jest pod tymi listwami?
Ostatnio zmieniony 02 lut 2011, 18:54 przez cezar88, łącznie zmieniany 2 razy.
Listwa składa się z plastiku,szyny aluminiowej i mocujących plastików - Pod spodem będą wystające jakby nity-grzybki co jakieś 20cm , za które zahacza się listwę.
Jak chcesz zobaczyć to po prostu wysuń listwę jakieś 2cm do tyłu samochodu i odsuń w całości drzwi ;-) (te grzybki wchodzą w listwę w miejscach mocujących plastików,natomiast w tych plastikach jest otwór podłużny z jednej strony o średnicy grzybka a z drugiej węższy aby można było przesunąć te 2cm i zahaczyć listwę/ - około 5-7szt nie pamiętam. :mrgreen:
Jak chcesz zobaczyć to po prostu wysuń listwę jakieś 2cm do tyłu samochodu i odsuń w całości drzwi ;-) (te grzybki wchodzą w listwę w miejscach mocujących plastików,natomiast w tych plastikach jest otwór podłużny z jednej strony o średnicy grzybka a z drugiej węższy aby można było przesunąć te 2cm i zahaczyć listwę/ - około 5-7szt nie pamiętam. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 20 cze 2009, 16:48 przez JIMM, łącznie zmieniany 1 raz.
- cezar88
- Forum Audi A8
no lakiernik spróbuje z nimi powalczyc ale nie jest pewien czy sie nie złuszczy bo to jednak nie plastik tylko jakaś guma chyba
panowie a jakby zastąpić te listwy czymś takim? http://moto.allegro.pl/item650654163_tu ... a8_tt.html
panowie a jakby zastąpić te listwy czymś takim? http://moto.allegro.pl/item650654163_tu ... a8_tt.html
odświeżam temat z tą różnicą że chodzi mi o listwy w połowie drzwi jak i całego obrysu , mianowicie problem pojawił się z jakimiś wykwitami , a raczej nalotem w kształcie kółek.
Czy listwy te są oklejane folią ?? , czy pociągnięte chromem
Drugie , czym dokładnie je czyścić żeby nalot zszedł ?
pozdrawiam
Czy listwy te są oklejane folią ?? , czy pociągnięte chromem
Drugie , czym dokładnie je czyścić żeby nalot zszedł ?
pozdrawiam
-
- Forum Audi A8