części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Nasze forum otwarte, zamknięte

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi A8.
maras
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: maras » 09 wrz 2012, 15:52

FOSS pisze:Przykro mi ale dostęp do działu ogłoszeń jest ograniczony i nie widzę specjalnie powodu abyś Ty kolego miał inaczej niż wszyscy inni.
ok,nie chodziło mi o to,żebym tylko ja miał dostęp tylko wszyscy,skoro się nie da,to nie, tylko spytałem.
FOSS pisze:Po usunięciu Twojego ogłoszenia dostałeś mailem informację jaki był powód usunięcia - mimo tego próbujesz nadal umieszczając ukryte ogłoszenie tutaj oraz w podpisie swojego profilu za co otrzymałeś już stosowne ostrzeżenie.
dostałem info,że napisałem w złym dziale, nie było mowy o podpisie, ale ok. Nie zgodzę się tylko z tym ukrytym ogłoszeniem,skoro jak byk było w podpisie,że kupie,także nic nie ukrywałem.
Myślałem,że blokada na giełde jest tak jak na innych forach, po to,żeby ograniczyć możliwość robienia wałków przez nieuczciwych sprzedających, którzy tylko po to się rejestrują na forach, nigdy nie spotkałem się z tym,że za chęć kupienia samochodu z forum z nim związanego dostaje się ostrzeżenie.
FOSS pisze:No właśnie można odnieść wrażenie że nie rozumiesz - to nie jest portal ogłoszeniowy tylko klub/forum użytkowników Audi A8/S8
a gdzie najlepiej kupować Audi A8 jak nie na forum z nim związanym?? Według mnie lepiej się ogłosić na tym forum,że chce się kupić samochód,może ktoś nosi się z zamiarem sprzedaży.
FOSS pisze:Pisanie o przysłowiowej "d..e Maryny" nic Ci kolego nie da - jeżeli Twoje posty będą o niczym to i tak będą prawdopodobnie znikać dzięki pracy Moderatorów a Tobie da to nic więcej jak tylko więcej punktów ostrzeżeń

No przecież jak byk napisałem,że nie będę pisał o d..ie Maryny, także nie rozumiem tej wypowiedzi.

Chciałem zamieścić ogłoszenie,bo szukam samochodu,i myśle że na forum kupi się coś pewniejszego niż od handlarza na allegro, ale teraz to już nie wiem, chęć dołączenia do użytkowników A8 zakończyła się ostrzeżeniem. :cry:

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 10 wrz 2012, 01:39

maras pisze:
FOSS pisze:Po usunięciu Twojego ogłoszenia dostałeś mailem informację jaki był powód usunięcia - mimo tego próbujesz nadal umieszczając ukryte ogłoszenie tutaj oraz w podpisie swojego profilu za co otrzymałeś już stosowne ostrzeżenie.
dostałem info,że napisałem w złym dziale, nie było mowy o podpisie, ale ok. Nie zgodzę się tylko z tym ukrytym ogłoszeniem,skoro jak byk było w podpisie,że kupie,także nic nie ukrywałem.
Dostałeś info że Twój temat jest niezgodny z regulaminem a wyjaśnieniu że: "Ogłoszenia kupię/sprzedam/zamienię tylko w dziale ogłoszeń po uzyskaniu regulaminowego dostępu." - nie bylo mowy o podpisie bo w momencie usuwania tego tematu Twój podpis nie zawierał jeszcze żadnego ogłoszenia!

Podpis nie jest ukrytym ogłoszeniem ale powtarzanie w każdym poscie o jakie ogłoszenie chodzi już tak.
maras pisze:Myślałem,że blokada na giełde jest tak jak na innych forach, po to,żeby ograniczyć możliwość robienia wałków przez nieuczciwych sprzedających, którzy tylko po to się rejestrują na forach, nigdy nie spotkałem się z tym,że za chęć kupienia samochodu z forum z nim związanego dostaje się ostrzeżenie.
Powtarzam to co napisałem wcześniej - to nie jest portal ogłoszeniowy tylko klub/forum a dział ogłoszeń jest tylko dodatkiem, dodatkiem który ma służyć tym którzy w nasze progi zawitali na dłużej i wnieśli do niego coś od siebie.
maras pisze:
FOSS pisze:No właśnie można odnieść wrażenie że nie rozumiesz - to nie jest portal ogłoszeniowy tylko klub/forum użytkowników Audi A8/S8
a gdzie najlepiej kupować Audi A8 jak nie na forum z nim związanym?? Według mnie lepiej się ogłosić na tym forum,że chce się kupić samochód,może ktoś nosi się z zamiarem sprzedaży.
Hmmmmm..... a portale ogłoszeniowe??.... codziennie na Allegro wystawianych jest minimum 10 sztuk A8/S8 (dostaję o nich codzienne powiadomienie) a u nas ogłoszeń o sprzedaży auta jest może 1-2 miesięcznie.

Zresztą dla takich kolegów jak Ty jest pozostawiona furtka - w Ogłoszeniach do działu "Sprzedam" od początku masz dostęp... wprawdzie nie możesz tam nic pisać ani dodawać swojego ogłoszenia ale możesz spokojnie przejrzeć kto i co chce sprzedać... więc nie jest tak że potencjalny kupiec nie może u nas nic kupić.

Jeżeli dodać do tego fakt, że praktycznie każdy kto wystawia u nas swoje auto na sprzedaż wystawia je również na Allegro czy otoMoto to jakoś nie widzę większych utrudnień w zakupie auta od kolegi z forum.
maras pisze:
FOSS pisze:Pisanie o przysłowiowej "d..e Maryny" nic Ci kolego nie da - jeżeli Twoje posty będą o niczym to i tak będą prawdopodobnie znikać dzięki pracy Moderatorów a Tobie da to nic więcej jak tylko więcej punktów ostrzeżeń
No przecież jak byk napisałem,że nie będę pisał o d..ie Maryny, także nie rozumiem tej wypowiedzi.
Z mojego punku widzenia wypowiedź jest jasna ale jeśli nie zrozumiałeś napiszę wprost - poinformowałem, że pisanie o niczym w celu nabicia sobie liczby postów jest niezgodne z regulaminem który zaakceptowałeś przy rejestracji i może skutkować następnymi ostrzeżeniami.
Aż tyle i właściwie tylko tyle miałem na myśli.
maras pisze:Chciałem zamieścić ogłoszenie,bo szukam samochodu,i myśle że na forum kupi się coś pewniejszego niż od handlarza na allegro, ale teraz to już nie wiem, chęć dołączenia do użytkowników A8 zakończyła się ostrzeżeniem. :cry:
A Ja usuwając Twój temat napisałem wyraźnie, że ogłoszenia można dodawać wyłącznie w dziale ogłoszeń po uzyskaniu regulaminowego dostępu.
Ostrzeżenie otrzymałeś nie za chęć dołączenia do użytkowników A8 tylko za to, że po zniknięciu Twojego ogłoszenia z działu "Kupujemy Audi A8" jego skrócona wersja pojawiła się w Twoim profilu - skutek ten sam ale powód zgoła inny niż Ty to opisałeś.

W tym miejscu końcowa uwaga: moje powyższe wyjaśnienia nie są zaproszeniem do dalszej dyskusji na forum publicznym - zasady na forum są jasne i praktycznie przez wszystkich tutaj akceptowalne więc jeżeli chciałbyś dalej o tym podyskutować to zapraszam na PW.
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
cermit78
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cermit78 » 17 sie 2013, 11:25

Zgadzam się powinny być ograniczenia. a zarazem jasne zasady ich zniesienia dla forumowiczów.
pozdrawiam. 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl