części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Zamiana silnika 3.7V8 na 4.2V8

Gość

Post autor: Gość » 20 wrz 2012, 19:09

rafikgd pisze:
Apophis pisze:...A zwykły silnik 4,2+skrzynia i kompy to wydatek ok 5tyś-mozna nawet taniej kupić angola na czesci.
no ja Cie proszę jeszcze raz! daj mi namiar! :mrgreen:
Toś ty z księżyca spadł?? Nie mam precyzyjnego namiaru ale kilka piw i wieczor na necie i znajdziesz nawet na alledrogo taki zestaw. Nawet na forum było kiedyś pisane odnośnie samego silnika ;)
A "RS8" to jest tez ori nazwa modelu R8 w wersji sport :) To o czym ja marze to "RS8" w cudzysłowiu :)
Nie ważne czy bedzie to 40tyś czy 50tyś na gotowo ale mam po tym cos wspaniałego co mnie kolejne lata cieszy i za wcale nie tak mega wielka kase,do tego mozna to robić stopniowo na koniec pozostawiając juz przekładkę samego zespołu napedowego do już gotowego nadwozia :)

rafikgd
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafikgd » 20 wrz 2012, 21:04

Apophis pisze:
rafikgd pisze:
Apophis pisze:...A zwykły silnik 4,2+skrzynia i kompy to wydatek ok 5tyś-mozna nawet taniej kupić angola na czesci.
no ja Cie proszę jeszcze raz! daj mi namiar! :mrgreen:
Toś ty z księżyca spadł?? Nie mam precyzyjnego namiaru ale kilka piw i wieczor na necie i znajdziesz nawet na alledrogo taki zestaw. Nawet na forum było kiedyś pisane odnośnie samego silnika ;)
ok stoję na ziemi, a Tobie postawię nawet całą skrzynkę piwa, albo niech stracę: dwie skrzynki 8-) jak poświęcisz wieczór i znajdziesz mi silnik 4.2 BFM ze skrzynią i kompem w dobrym stanie za 5tys.
klekot is in tha house!

Awatar użytkownika
badyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: badyl » 21 wrz 2012, 00:01

silnik bfm 8-10 tyś skrzynka 4-5 tyś

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 21 wrz 2012, 13:51

imho 4,2 zamiast 3,7 bedzie robic robote bez problemu nawet na kompie z 3,7. Jedyne co to nie osiagnie mocy oryginalnego 4,2. Skok tloka jest ten sam, jedynie srednica tloka jest inna. Moim zdaniem spokojnie mozesz ladowac 4,2 zamiast 3,7.
W D2 4,2 dziala bez problemu na kompie z 3,7 - wiem bo sam wsadzilem 4,2 w miejsce oryginalnego 3,7.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

Gość

Post autor: Gość » 22 wrz 2012, 16:58

rafikgd pisze:ok stoję na ziemi, a Tobie postawię nawet całą skrzynkę piwa, albo niech stracę: dwie skrzynki 8-) jak poświęcisz wieczór i znajdziesz mi silnik 4.2 BFM ze skrzynią i kompem w dobrym stanie za 5tys.
Musze sie przyznac do tego że nie doczytałem iż chodzi o D3 i cały czas miałem na mysli motory do D2 :oops: Jesli chodzi o zestaw BFM to trza doliczyć te 1500euro do ceny z ABZ czy AQF. Najtaniej wyjdzie szukać uszkodzonego angola.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl