![]() |
![]() |
[S8 D2 02 ] Słabo odpala
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 02 ] Słabo odpala
Witam , od jakiegoś czasu 4.2 słabo odpala trzeba lekko dodać gazu by odpalił , zastanawiam się gdzie tkwi przyczyna , jeździ normalnie , kłopot jest tylko z odplaniem ...
Ostatnio zmieniony 22 paź 2012, 01:49 przez daniell-gda, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
Czy na pb auto jezdzi normalnie, ciagnie, nie dlawi sie? Vag cos pokazuje? Jakie jest spalanie? Czujnik temp silnika sprawdzony? Moze padl i ecu zle steruje dawka przy odpalaniu. Powodow znow moze byc mnustwo, najpierw vag, moze cos pokaze. Sondy pracuja ok? Check sie nie zapala?
moje EX- e65 4.4, jest kolejne e65 w kolorze srebra
-
- Forum Audi A8
Cześć Wam
Dołączę się do tematu
Mam podobny problem z odpaleniem tylko ,że jak auto postoi około 10 godzin - jest silnik zimny.
Jeszcze jedna zależność. Jak w zbiorniku 3/4 paliwa to trzeba kręcic około 3 minut by odpalił jak full paliwa około 6 s. Po czym jak odpali to przez około 2-3 minuty kulawo pracuje przy lekkim dodaniu gazu gaśnie.
Jak auto pochodzi około 5 minut zaczyna pracować dobrze zarówno na benzynie jak i na gazie, a jak jest rozgrzany to auto pracuje i odpala w 100% dobrze.
Tak się działo tuż przed wymianą pompy paliwa w zbiorniku i tak się też dzieje po jej wymianie. Pompa wymieniona na nową VDO 500zł, w dobrym zakładzie samochodowym nie w ASO. W ASO nie wymieniają samej pompy tylko z całym koszem za 3000zł.
Na Vagu nic nie wychodzi.
Powiedzcie jak wpływ ma na te odpalanie instalacja LPG?
Mam instalacje BRC SeQuent 56 i reduktor BRC Genius Max
Gdzie jest ten zawór w butli - mam butlę w kole?
PS. Ku.wa miałem BMW i nie miałem problemu kupiłem sobie 4 kółka i mam:-(
Pozdrawiam
Dołączę się do tematu
Mam podobny problem z odpaleniem tylko ,że jak auto postoi około 10 godzin - jest silnik zimny.
Jeszcze jedna zależność. Jak w zbiorniku 3/4 paliwa to trzeba kręcic około 3 minut by odpalił jak full paliwa około 6 s. Po czym jak odpali to przez około 2-3 minuty kulawo pracuje przy lekkim dodaniu gazu gaśnie.
Jak auto pochodzi około 5 minut zaczyna pracować dobrze zarówno na benzynie jak i na gazie, a jak jest rozgrzany to auto pracuje i odpala w 100% dobrze.
Tak się działo tuż przed wymianą pompy paliwa w zbiorniku i tak się też dzieje po jej wymianie. Pompa wymieniona na nową VDO 500zł, w dobrym zakładzie samochodowym nie w ASO. W ASO nie wymieniają samej pompy tylko z całym koszem za 3000zł.
Na Vagu nic nie wychodzi.
Powiedzcie jak wpływ ma na te odpalanie instalacja LPG?
Mam instalacje BRC SeQuent 56 i reduktor BRC Genius Max
Gdzie jest ten zawór w butli - mam butlę w kole?
PS. Ku.wa miałem BMW i nie miałem problemu kupiłem sobie 4 kółka i mam:-(
Pozdrawiam
Jacenty
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Koledzy
Kto z Was wyciągał pompę paliwa ze zbiornika i ją poprawnie zamontował i chciałby mi pomóc - oczywiście, ktoś kto jest z Dolnegośląska naljepiej bliżej okolic Polkowice /Lubin
Bo mój mechanior juz wtryski chce mi wymieniać
Pytanie czy mieliście może przypadek, że kupiliście nową pompę jeższe w foli z hologramem VDO i podawała złe ciśnienie?
POzdrawiam
Kto z Was wyciągał pompę paliwa ze zbiornika i ją poprawnie zamontował i chciałby mi pomóc - oczywiście, ktoś kto jest z Dolnegośląska naljepiej bliżej okolic Polkowice /Lubin
Bo mój mechanior juz wtryski chce mi wymieniać
Pytanie czy mieliście może przypadek, że kupiliście nową pompę jeższe w foli z hologramem VDO i podawała złe ciśnienie?
POzdrawiam
Jacenty
-
- Forum Audi A8