![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Zatrzaśnięty bagażnik, pomocy!
[D2 FL ALL ] Zatrzaśnięty bagażnik, pomocy!
Witam, wkońcu wziąłem się za wymianę pompki centralnego zamka w swojej A8, wyciągnąłem starą, żeby wymienić wirnik i zamknąłem klapę. Po około 30 minutach wracam do garażu z naprawioną pompką i nie mogę otworzyć bagandy... Z pilota nie działa nic bo centralkę całą mam w ręku, z przycisku w kabinie tak samo... Panowie błagam pomóżcie!!!
To jak padnie tobie akumulator , ale skoro masz pompkę w ręku od zamku bagażnika ( o ile mi wiadomo tylko tam jest na powietrze centralny zamykany ) to jakim cudem zakluczyła się tobie klapa skoro było otwarte ??justinos1 pisze:Czytałem coś o podaniu plusa na któryś z bezpieczników?
Chyba że otworzyłeś klapę , zamknąłeś auto (lub sam alarm zamknął ) , wyjąłeś pompkę i zatrzasnąłeś klapę to masz trochę lipę , zostaje wyłamanie prawej lamy ( tam gdzie zamek ) i znajdziesz tam cięgno (jak wsadzisz dłoń w kierunku zamka ) powinieneś znaleźć ta takie metalowe cięgno , jak je pociągniesz to powinna klapa się otworzyć .
Powodzenia , koszta około 50 zł .
Albo łom i dźwigać klapę . ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Tapicerka jest przykręcona na śruby szkoda tapicerki , ja bym się zabrał za tą lampę , akurat tak się składa że mam starą klapę od A8 rozebraną i to było by najtańsze wyjście w twoim przypadku .justinos1 pisze:Tapicerke mam założoną, spróbuję ją może czymś wyrwać i jakoś odblokować
Ale to tylko moja sugestia , tym bardziej jak lampę już masz ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps: