[D2 ALL ] Olej silnikowy
klimass1,a jaki przebieg ma Twoja audiczka?Czyli to nie bedzie zadnego problemu jak bede jezdzil na 10w40?A jaki olej bedzie najlepszy jezeli chodzi o polsyntetyk,bo czesto sie czyta ze duzo osob wlasnie leje mobila ale dlaczego,bo jest tanszy?ja lalem 10w40 castrola magnatec :-o
Jazda a8 to sama przyjemnosc :-))
-
- Super Klubowicz
Dokładnie brednie z przebiegiem. Jakieś 10lat temu miałem Golfa II 1.3 na pełnej szprycy. i jeździł na MOBILU 1 full syntetyku. Jak sprzedawałem auto miało jakieś niecałe 200tys teraz ma prawie 400 i nadal jezdzi na tym oleju. I każdy się dziwi że go nie wcina. Naprawde dobry egzemplaż trafiłem tego auta i nadal gości u mnie w warsztacie Właściciel któremu sprzedałem zadwolony i nigdy go fura nie zawiodła a co ważne SILNIK
Im lepszy olej tym lepiej dla serca twojego auta Trzeba się trzymać tego co producent zaleca od wyjazdu z fabryki albo chociaż podobnych norm.Ja u siebie na lato zalewam 5w50 dobry jak chcesz przycisnąć i na letnie wysokie temperatury jakie panują pod pokrywą silnika... na zimę 5w30 lepiej się rozprowadza w niskich temperaturach.
-
- Forum Audi A8
Może się trochę czepiam ale za lepkość oleju w niskich temperaturach odpowiada pierwszy parametr czyli tak naprawdę nic to nie daje bo dalej lejesz 5W.Miś pisze:Im lepszy olej tym lepiej dla serca twojego auta Trzeba się trzymać tego co producent zaleca od wyjazdu z fabryki albo chociaż podobnych norm.Ja u siebie na lato zalewam 5w50 dobry jak chcesz przycisnąć i na letnie wysokie temperatury jakie panują pod pokrywą silnika... na zimę 5w30 lepiej się rozprowadza w niskich temperaturach.