Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 98 4.2PB ] Rozrząd i pompa oleju

Awatar użytkownika
Wieczor
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 98 4.2PB ] Rozrząd i pompa oleju

Post autor: Wieczor » 08 gru 2012, 01:30

Witam dziś w sklepie chciałem zakupić rozrząd do swojej ósemki oznaczenie silnika ABZ i gościu mnie zaskoczył pytaniem czy będę też chciał wymieniać łancuszek na pompie olejowej i jakąś prowadnicę do tego trzeba też miskę olejową ściągać i gdzieś to tam jest. I do was mam pytanie czy to jest prawda bo na forum nigdy nie było nic takiego poruszane
Ostatnio zmieniony 22 gru 2012, 21:32 przez Wieczor, łącznie zmieniany 1 raz.

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 08 gru 2012, 11:47

no z tego co mi sie wydaje to wymiana tego lancuszka to nie taka prosta sprawa, nie pamietam jak u siebie ale chyba trzeba by bylo nie tylko miske zdjac ale i dolna obudowe walu korbowego, smoka wraz z zaworem upustowym co za tym idzie trzeba silnik wytargac (nie jestem pewny jak to wygladalo). Nie wiem czy jest wogole sens to wymieniac, to sa lancuchy...... nie powinno sie tego wymieniac a jak juz to od razu kola na nowe wraz z lancuchem. Zreszta takie łancuchy to po milon km wytrzymuja, dlatego nie rozumiem co sprzedawca mial na mysli, predzej pompa nie daje rady niz ten lancuch

Awatar użytkownika
k44761
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: k44761 » 09 gru 2012, 19:20

Jak nie grzechota to się nie wymienia. Łańcuch pompy oleju i jego osprzęt nie wchodzi w skład standardowego przeglądu rozrządowego :) Jakiś żółtodziób ten sprzedawca, albo naciągacz :)
Elektronika samochodowa.

Awatar użytkownika
Wieczor
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wieczor » 16 gru 2012, 17:46

Pewnie kolejny naciągacz którego spotkałem a wiecie jak czasem jest dojście żeby wymienić uszczelkę z pod prawej głowicy bo zaczyna mi się pocić

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl