części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 96 3.7PB/LPG ] Ilosć paliwa na rezerwie w A8

COLA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 96 3.7PB/LPG ] Ilosć paliwa na rezerwie w A8

Post autor: COLA » 07 gru 2012, 21:43

Witam piszę nowy temat bo choć błachy to nie znalazłem odpowiedzi , a mianowicie w moim Audi po wlączeniu sie lampki sygnalizującej rezerwę mogę realnie tylko przejechac około 40 -30 km a ostatnio przy mrozie było to tylko może 25 km i autko staneło , czy to tak ma być , czy można to jakoś zniwelować aby zwiększyć przebieg na rezerwie 8-)
Ostatnio zmieniony 08 gru 2012, 11:07 przez COLA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rafko
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rafko » 07 gru 2012, 22:28

wolniej i spokojniej jeżdzić ;-) mi koło 80 - 100 km do końca pokazuje jak się zapali i pewnie tak bym zrobił chociaż nie próbowałem :mrgreen:

COLA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: COLA » 07 gru 2012, 22:42

No własnie kiedy u mnie sie zapali lampka to komputer mi pokazuje 40 km

Gość

Post autor: Gość » 08 gru 2012, 00:23

A potem pompy się psują i inne pierdoły w układzie zasilania. Niewazne ile jest na rezerwie to dziadostwem jest doprowadzać do suchego baku. Ja nie pamiętam żeby mi sie kiedykolwiek benzyna skończyła a rezerwy nie widziałem od lat inie wiem czy działa nawet-1/4baku to moja rezerwa.
Usrednioną ilościa kilometrow do przejechania jest 50.
A8 na oparach.... :shock:

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 08 gru 2012, 00:26

Apophis pisze:rezerwy nie widziałem od lat inie wiem czy działa nawet-1/4baku to moja rezerwa.
Usrednioną ilościa kilometrow do przejechania jest 50.
hahaha ja to samo :mrgreen:
I latam na pompie "chinol" już około półtora roku .

justinos1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: justinos1 » 08 gru 2012, 07:37

Rezerwa to najlepsza droga do zejechania pompy...

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 08 gru 2012, 08:01

U mnie rezerwa pokazuje 90 km do przejechania a w baku jest wtedy ok 12l.
Jeszcze nigdy nie udało mi sie zajechać pompy, zaświeci się rezerwa - tankuję do pełna, nawet auta z gazem.

A pompy to siadają ,,gaziarzom", na forum to widać.

Gość

Post autor: Gość » 08 gru 2012, 10:03

labas, Zaświeci sie i tankujesz-do pełna. WIęc ta pompa nie jest jeszcze tak katowana jak kogoś kto lata na rezerwie do ostatnich kropli ;) Myślę że wogule nie jest katowana bo wkońcu gdyby siadała zaraz po zejściu do kilkunastu litrów to by co rusz sie coś działo np jadąc pod górkę itp :)

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 08 gru 2012, 10:17

Panowie jak można jeździć na rezerwie. 1/4 baku to minimum, żeby pompa nie dostawała wycisku. A kolega COLA to chyba bardziej patrzy na licznik kilometrów i z niego wnioskuje że raz przejedzie jeszcze 5km a innym razem twierdzi, że napewno mu starczy na 15km ale 20 może być już ciężko. A podstawowym wyposażeniem bagażnika jest pusta bańka i lejek. :wpale:

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 08 gru 2012, 11:07

labas pisze: A pompy to siadają ,,gaziarzom", na forum to widać.
To często się zgadza, bo wiele osób jak założy gaz, to benzyny w zbiorniku zawsze jakieś minimum. Na mnie zapalenie rezerwy działa jak płachta na byka - od razu tankowanie. Jeszcze nigdy w żadnym aucie nie sprawdzałem ile da się przejechać na rezerwie (i jak na razie żadnej pompy paliwa nie wymieniałem). Jedno auto które użytkowałem ok 5 lat na LPG sprzedałem sąsiadowi. Nigdy z pompą paliwa nie miałem problemów, sąsiad już wymienił 2 razy, ale non stop jeździ na oparach paliwa.

Gość

Post autor: Gość » 08 gru 2012, 11:27

Sam niedługo przystąpie do grona posiadaczy junkersa ale nie mam zamiaru w baki robic echa. Między 1/4 a 3/4 to norma al jak w trase daleką to oba do pełna :)

Awatar użytkownika
skipper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: skipper » 08 gru 2012, 13:55

JA juz mam druga A8 i jak zaświeca sie rezerwa to od razu szukam stacji benzynowej od czasu jak pare razy stałem na poboczu bez paliwa,zdarzyło mi sie też ze było go mało i auto krzywo stało i po zapaleniu nie chciało jechac, dolalismy parę litrów i poszło,ten typ tak ma.
W tej co mam teraz to jak jest mało paliwa ,a jeszcze nie swieci rezerwa to przy przyspieszaniu falują obroty i nie przyspiesza płynnie.
Tylko A8 i Jachty Motorowe.

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 08 gru 2012, 14:02

skipper pisze: W tej co mam teraz to jak jest mało paliwa ,a jeszcze nie swieci rezerwa to przy przyspieszaniu falują obroty i nie przyspiesza płynnie.
Pewnie gdzieś w zbiorniku "łapie" powietrze. Jakaś nieszczelność w układzie paliwowym w zbiorniku

COLA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: COLA » 08 gru 2012, 17:08

Witam kolegow to że pytam o rezerwę w zbiorniku to nie znaczy że jezdzę na oparach tak jak zasugerował kolega Simone , ktory pewnie sam zagląda na licznik skoro tak dobrze potrafi określic ile przejedzie na pięciu litrach. Informacja o rezerwie jest czysto techniczna aby w trasie wiedzieć ile jeszcze mogę przejechać na rezerwie poszukując stacji benzynowej ,zaznaczam iż jeżdzę tylko na paliwie a pełny zbiornik nie jest u mnie rzadkoscią

Awatar użytkownika
skipper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: skipper » 08 gru 2012, 17:54

sylwekr pisze:
skipper pisze: W tej co mam teraz to jak jest mało paliwa ,a jeszcze nie swieci rezerwa to przy przyspieszaniu falują obroty i nie przyspiesza płynnie.
Pewnie gdzieś w zbiorniku "łapie" powietrze. Jakaś nieszczelność w układzie paliwowym w zbiorniku
Dzieki Sylwek bo jest to jakis trop,a nie brałem go pod uwagę.
Tylko A8 i Jachty Motorowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl