[D2 96 3.7PB/LPG ] Ilosć paliwa na rezerwie w A8
Uczepiliście się chłopaka, nikt nie podał konkretnej odpowiedzi, skąd wiecie jakie ma powody do pytania? Już nawet na tym forum zaczyna się robić wiocha jak na onecie czy wirtualnej. Forum jest po to aby pomagać, a nie rzucać się sobie do gardeł i wylewać frustracje małego siusiaka.
Elektronika samochodowa.
Nastepny roszczeniowiec, a guzik prawda że forum jest po to żeby pomagać, mylisz pojęcia szanowny kolego.k44761 pisze: Forum jest po to aby pomagać, .
Dleczego TY nie pomożesz skoro forum jest po to, przecież jesteś na tym forum.
Do autora tematu, masz za nisko ustawioną rezerwę, podjedź do dobrego elektryka obsługującego grupę VAG i to ustawi.
Czasy PIS-u juz sie skończyły,jest normanie - wyluzujk44761 pisze:Uczepiliście się chłopaka, nikt nie podał konkretnej odpowiedzi, skąd wiecie jakie ma powody do pytania? Już nawet na tym forum zaczyna się robić wiocha jak na onecie czy wirtualnej. Forum jest po to aby pomagać, a nie rzucać się sobie do gardeł i wylewać frustracje małego siusiaka.
Tylko A8 i Jachty Motorowe.
Hah Panowie...temat jalowy jak ziemia w Afganistanie...moze zacznijcie od tego ze komputer przelicza ile km zrobicie na rezerwie biorac pod uwage srednie spalanie... Mi pokaze tyle i innemu wiecej, to co ja mam madrzejszy komputer?? :mrgreen: Jak sie zaswieci to trzeba jechac zatankowac i tyle, po to jest ten komunikat... Bitte Tanken :-P
Kolego nie, że cię jakoś obarczam tym, że niby na własne życzenie katujesz sobie pompę. Poprostu znam takich ludzi który wiedzą dokładnie ile kilometrów przejadą po zatankowaniu i mnie to bardzo śmieszy. Ja nie muszę patrzeć na dystans do pokonania bo trzymam się raczej środka wskaźnika. Spadnie do 1/4 to dolewam i tak w kółko. Według Twojego pierwszego postu to sorki ale wygląda to dokładnie tak jak napisałem wyżej i nie mniej urazy do mnie za to.COLA pisze:Witam kolegow to że pytam o rezerwę w zbiorniku to nie znaczy że jezdzę na oparach tak jak zasugerował kolega Simone , ktory pewnie sam zagląda na licznik skoro tak dobrze potrafi określic ile przejedzie na pięciu litrach. Informacja o rezerwie jest czysto techniczna aby w trasie wiedzieć ile jeszcze mogę przejechać na rezerwie poszukując stacji benzynowej ,zaznaczam iż jeżdzę tylko na paliwie a pełny zbiornik nie jest u mnie rzadkoscią
Co mogę powiedzieć z własnych doświadczeń to spróbuj kiedyś przy palącej rezerwie odłączyć na noc akumulator. Rano jak podłączysz to zobaczysz, że "komornik" już się nie świeci a wskazówka wybiegła daleko od rezerwy. W naszych samochodzac rezerwa załącza się od stylu jazdy. Jeśli jest to za szybko to podjedź na komputer i to przestaw. W każdym audi można to ustawiać. W starych mogłeś ręcznie pokrętłem na zegarach w nowszych niestety tylko komputerem.
zazwyczaj fora są po to aby sobie pomagać
tylko tutaj widzę że bardziej aby pogadać
o tym o tamtym :mrgreen:
audi a-s 8 było zawsze dla wybranych których było stać serwisować
to i dlatego tu tak każdy z pomocą wali
nie wiem jak wy ale ja jestem na paru forach i to forum jest takie spowolnione
tematy toczą się w ślimaczym toku
co nie zmienia faktu że mi ludzie z tego forum nie pomogli bo pomogli i za to jestem wdzięczny
a co do paliwa ja stosuję metodę taką że dolewam za 100 zł
niestety ten nasz model auta ma problemy z pompami paliwa
pozostałe moje auta miały limity bliskie zeru tu nie radzę tego sprawdzać
ale ja rozumiem ludzi że w danej chwili można niemieć na paliwo różnie to bywa
wy może tego nie rozumiecie bo wam się w głowach powywracało
jak ktoś zarabia 2 tys i jeszcze ma żonę i dziecko i kochankę audi :roll:
to stara się jakoś to obdzielić
tylko tutaj widzę że bardziej aby pogadać
o tym o tamtym :mrgreen:
audi a-s 8 było zawsze dla wybranych których było stać serwisować
to i dlatego tu tak każdy z pomocą wali
nie wiem jak wy ale ja jestem na paru forach i to forum jest takie spowolnione
tematy toczą się w ślimaczym toku
co nie zmienia faktu że mi ludzie z tego forum nie pomogli bo pomogli i za to jestem wdzięczny
a co do paliwa ja stosuję metodę taką że dolewam za 100 zł
niestety ten nasz model auta ma problemy z pompami paliwa
pozostałe moje auta miały limity bliskie zeru tu nie radzę tego sprawdzać
ale ja rozumiem ludzi że w danej chwili można niemieć na paliwo różnie to bywa
wy może tego nie rozumiecie bo wam się w głowach powywracało
jak ktoś zarabia 2 tys i jeszcze ma żonę i dziecko i kochankę audi :roll:
to stara się jakoś to obdzielić
- jak to nie pomagam? Kiedy mogę - pomagam. Prowadze dzialalnośc i nie zawsze mam na to czas. Człowiek wchodzi na forum raz na kilka dni i jedyne co na nim widzi to takie posty. Nie staję ani po Twojej stronie, ani po stronia autora tematu, piszę tylko o zajadliwości i wredności na forum.Nastepny roszczeniowiec, a guzik prawda że forum jest po to żeby pomagać, mylisz pojęcia szanowny kolego.
Dleczego TY nie pomożesz skoro forum jest po to, przecież jesteś na tym forum.
A roszczeniowcem nie jestem - i jeśli nie rozumiesz tego słowa - sprawdź co znaczy, na przykład w wikipedii, zanim go użyjesz.
Dobra, dość tego, temat nie o tym, nie będziemy tego ciągnąć.
PS. Rezerwy VAGiem czy VASem nie ustawisz. Ustawisz TYLKO wychył wskazówki paliwa. Ale kontrolka na fisie będzie się zapalała w tym samym momencie.
Elektronika samochodowa.
Ilość paliwa w baku w dużej mierze zależy właśnie od stylu jazdy i w jakich warunkach właśnie jedziemy. Kiedyś przyjechałem z trasy nie mając jeszcze podtlenku złożonego. Paliwa w baku było na jakieś 140 kilometrów. Przynajmniej tak komputer podawał. Na drugi dzień z racji tego, że była to właśnie zima wyszedłem rozgrzać auto. Odpaliłem i poszedłem do domu. Po przyjściu do samochodu po 5 minutach jakież było moje zdziwienie, że komornik się świeci a paliwa na przejechanie mam na jakieś 30 kilometrów. Czyli co? Mam za nisko ustawioną rezerwę? Otóż nie, komputer przeliczył paliwo z ostatnich minut czy tam jakoś inaczej i pomyślał że tyle właśnie przejadę. Ale za to jakież było moje zdziwienie jak te 30 km utrzymywało się cały czas a wskazówka opadła na 0. Zanim zatankowałem zrobiłem 20 km.
Dążenie do doskonałości.
Dokładnie tak-komp oblicza i dlatego napisalem powyżej że usredniona wartościa jest nie tylko dla A8 50km do przejechania.daro72 pisze: Po przyjściu do samochodu po 5 minutach jakież było moje zdziwienie, że komornik się świeci a paliwa na przejechanie mam na jakieś 30 kilometrów. Czyli co? Mam za nisko ustawioną rezerwę? Otóż nie, komputer przeliczył paliwo z ostatnich minut czy tam jakoś inaczej i pomyślał że tyle właśnie przejadę. Ale za to jakież było moje zdziwienie jak te 30 km utrzymywało się cały czas a wskazówka opadła na 0. Zanim zatankowałem zrobiłem 20 km.
Poza tym widzię że jechałeś na oparach :mrgreen:
Nie były to jeszcze opary, ale wskaźnik paliwa w naszych autkach jest trochę pogibany. Kiedyś przyjeżdżając do domu zapaliła mi się rezerwa. Pomyślałem zatankuję z rana. Rano ja do auta i zdziwko. Wskazówka ledwo podniosła się ze słupka i do przejechania 20 km. Więc wyliczenia kompa są nieraz złudne.Apophis pisze:Poza tym widzię że jechałeś na oparach
Dążenie do doskonałości.