[D3 06 4,2MPI] LPG OPTIMA. Ktoś zna? Jakies rady?
[D3 06 4,2MPI] LPG OPTIMA. Ktoś zna? Jakies rady?
Witam, Mam pytanie czy ktos z Was zna moze, moze mial jakies/ma doswiadczenia z instalacja LPG firmy Optima. Kolega planuje zalozyc do Audi d3 4.2 V8. Co byscie radzili...?
BORN FROM JETS
A ile gazowników ogarnia tą instalacje ??Tajco pisze:Kolega planuje zalozyc do Audi d3 4.2 V8. Co byscie radzili...?
Jak 1 to niech sobie odpuści i niech poszuka Instalacji BRC lub STAG ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Obyś się nie zdziwił. W mojej 8-ce jest właśnie taki mało popularny wynalazek (nie to co Ty piszesz). Jak po zakupie auta zaczęły się problemy z instalką, to żaden gaziarz w okolicy nie ogarniał problemu. Pojechałem do autoryzowanego serwisu tej instalacji to popier.... jeszcze gorzej. Później 2 razy do innego speca od instalki, w sumie kilkaset kilometrów zrobiłem aby doprowadzić do tego aby zaczęła chodzić instalka tak jak bym chciał - czyli idealnie, miałem już chęć to wywalić z auta i założyć coś normalnego. W końcu trochę samozaparcia, wykombinowałem program do instalki, interfejs, godziny spędzone na edukacji i zacząłem sam ogarniać ten wynalazek i w końcu zaczął silnik pracować na gazie jak powinien. Jak bym miał zakładać jakąś instalację LPG do auta to na pewno taką którą chociaż co drugi gaziarz będzie w stanie ogarnąć, mało popularnym wynalazkom mówię stanowczo NIE.Tajco pisze:Zalezy mi na opinii na temat wlasnie tej instalacji. A instalacja jak instalacja kazda jest do ogarniecia...
panowie czemu wy na brc się upieracie ??
mam u siebie ją i chyba wywalę instalaka jest ok ale montaż w 99% zwalony
i jakby coś się działo to droga w naprawie
np tu jest fajnie zamontowana
http://lpg-forum.pl/post300552.html?hilit=s8#p300552
a teraz to na topie jest lpgtech sam chyba go zamontuje
i polską wtryski ala hany ;-)
mam u siebie ją i chyba wywalę instalaka jest ok ale montaż w 99% zwalony
i jakby coś się działo to droga w naprawie
np tu jest fajnie zamontowana
http://lpg-forum.pl/post300552.html?hilit=s8#p300552
a teraz to na topie jest lpgtech sam chyba go zamontuje
i polską wtryski ala hany ;-)
Hehe dokładnie. Wjeżdża się od Bałtyckiej i dlatego tak napisałem.Tajco pisze:A nie Borharda..???
To widzę, że znasz go i wiesz gdzie to jest. Według mnie to jest najlepszy gostek w Słupsku.
Co do samego założenia to ja Ci to mogę to zrobić, ale niestety jeszcze kwitów Ci nie wystawię( jestem w trakcie kursu)
[ Dodano: 2012-12-13, 20:02 ]
Ja mam takie trójniki u siebie założone. Niedługo będą do sprzedania bo mała przeróbka się szykuje. Jak ktoś chce to można rezerwować. I moje prawie nówki Hany niebieskie też pójdą pod młotek.
Chcę troszkę poeksperymentować. Będę zakładał najnowszą technologicznie instalację, która będzie doprowadzała ciekły gaz do komory spalania. Gaz ma dużo więcej oktanów niż Pb i dzięki temu automatycznie będzie więcej kucyków. :dpepi pisze:dlaczego przerabiasz ?
bom ciekaw 18 pln sztuka takie coś
Co do ceny to ja właśnie tyle dałem, a u mnie napewno będzie niższa.
pepi..ja mam LPGTECH z wtryskami Baracuda i parownikiem KME. Chodzi rewelka. Natowiast ta Optima to ponoc cos jeszcze nowszego od LPGTECH. Ja slyszalem w sumie negatywne opinie o BRC. Natomiast swietne o Prinsie i Stagu. Gosc z LPGTECH to ten co opracowal i pracowal w Stagu ale odszedl i otwortzyl swoja firme, wlasnie LPGTECH.
Kumpel chce zamontowac i gaziarz powiedzial ze jest cos lepszegoi juz niz LPGTECH. Brc on tez nie chce. A u Nas wiem gdzie montuja Staga ale tam strach jechac.
W poprzednim maielm ELPIGAZ z OBD i byl super. ASle jak przyjechalem do gazownika zakladac gaz do A* to on zameldowal mi ze nie ELPIGAZ pojdzie a LPGTECH. Balem sie troche ale teraz jerstem zadowolony. Twierdzi ze ELPIGAZ sie zepsuj i daja jakas elektronike z Chin i jest problem z serwisem dlatego zaniechal z nimi wspolpracy...
[ Dodano: 2012-12-13, 20:42 ]
Simone331..to ta A8 co wyjechala od niego to pewne moja
Kumpel chce zamontowac i gaziarz powiedzial ze jest cos lepszegoi juz niz LPGTECH. Brc on tez nie chce. A u Nas wiem gdzie montuja Staga ale tam strach jechac.
W poprzednim maielm ELPIGAZ z OBD i byl super. ASle jak przyjechalem do gazownika zakladac gaz do A* to on zameldowal mi ze nie ELPIGAZ pojdzie a LPGTECH. Balem sie troche ale teraz jerstem zadowolony. Twierdzi ze ELPIGAZ sie zepsuj i daja jakas elektronike z Chin i jest problem z serwisem dlatego zaniechal z nimi wspolpracy...
[ Dodano: 2012-12-13, 20:42 ]
Simone331..to ta A8 co wyjechala od niego to pewne moja
BORN FROM JETS