Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe mostostacja.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 96 3.7PB/LPG ] Nie odpala ...

PAlllUCH
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 96 3.7PB/LPG ] Nie odpala ...

Post autor: PAlllUCH » 21 gru 2012, 18:00

Witam.
Mam taki problem. Wiem ze tematy na temat pompy paliwa i o tym aby bylo ponad pol baku jak jest cos nie tak z odpalaniem juz tu byly i nawet kiedys mi sie to sprawdzilo tak teraz samochod ni cholery nie chce odpalic:( a mam pelen bak benzyny.
Teraz na dniach wymienialem w swojej a8 d2 3,7benzyna+gaz skrzynie biegow bo padla:( moze to ma jakis zwiazek z tym ze samochod nie chce odpalic na benzynie? Prosze o pomoc bo nie mam pojecia co robic :( Czy pompa paliwa bedzie do wymiany czy sa jakies inne propozycje?

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 21 gru 2012, 20:07

PAlllUCH pisze:( moze to ma jakis zwiazek z tym ze samochod nie chce odpalic na benzynie?

A na LPG pali? Chyba też nie co?
Myślę ze jakieś błędy by się przydało wrzucić. Było by nad czym debatować, a tak to "czary mary".

PAlllUCH
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: PAlllUCH » 21 gru 2012, 21:16

Elo.
Wlasnie ze na gazie odpala normalnie, a na benzynie nie cholere, nawet kropelka benzyny chyba nie dochodzi bo rozrusznik kreci i nawet nie probuje odpalic, tak jakby benzyna wcale nie dochodzila. Powtorze ze kiedys tez mialem ten problem po awari alternatora ze samochod nie chcial odpalic na benzynie ale po zalaniu polowy baku wszystko wrocilo do normy, a teraz bak pelen i ni cholery nie odpali na benzie :(

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 21 gru 2012, 21:19

Sprawdź czy pompka w baku wogóle pracuje. Jeśli tak to sprawdź jakie ciśnienie masz na listwie.

PAlllUCH
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: PAlllUCH » 21 gru 2012, 21:30

Tak bedzie pewnie trzeba zrobic, ale to juz po nowym roku pewnie mechanik sie tym zajmie. Jutro sprawdze vagiem a8 moze cos pokaze. A na razie to koncowka roku dla audi to same awarie:(
Dzieki wszystkim za odpowidzi

[ Dodano: 2012-12-22, 18:31 ]
Witam. Ciąg dalszy przygód z moim audi/
Dziś podpielem autko pod vaga i było parę błędów zastanawia mnie jeden.

16538 - Oxygen (Lambda) Sensor B2 S1: No Activity
P0154 - 35-00 - -

Zaznaczę ze mogę samochód odpalić tylko na gazie i tak gdy samochód jest zgaszony i usunę ten błąd to jest ok, ale tylko gdy odpalę auto na gazie ten błąd wyskakuje.
Czy może to być przyczyna tego ze samochód nie chodzi na benzynie, nie można go odpalić na benzynie, zaznaczę jeszcze ze słychać ze pompa paliwa niby pracuje.
Z góry dzięki za jakie kol wiek rady.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl