[D3 03 4.2MPI/LPG ] Ogrzewanie tylnej szyby nie działa
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Ogrzewanie tylnej szyby nie działa
Witam wszystkich.. Mam pytanie dotyczące tylnej szyby w audi A8 D3. Przeczytałem gdzieś kiedyś że nasze autka posiadają wadę fabryczną jaką jest rozwarstwianie się tylnej szyby co za tym idzie nie działa podgrzewanie. Objawia się to ponoć białymi odbarwieniami wzdłuż słupków szyby. Ja mam taki problem i nie wiem czy wymienić mam szybę czy szukać jakiegoś innego powodu nie działającego podgrzewania. Dodam jeszcze że kupiłem auto z przyciemnionymi szybami i być może tu jest "pies pogrzebany" ???
Ostatnio zmieniony 14 gru 2013, 18:42 przez brabus, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok. sprawdzę to a czy jakby bezpiecznik był przepalony to po podłączeniu pod vaga pojawił by sie jakiś komunikat??badyl pisze:Sprawdz wpierw bezpieczniki , jak masz podwójne szyby to folia nie ma nic do rzeczy bo te paski są chyba w środku szyby . Ja też miałem w swoim aucie problem z tylną szybką , ale mi niektóre paski nie grzały .
[ Dodano: 2012-12-19, 18:27 ]
Mam taką prośbę czy mógłby ktoś mi pomóc znalezc bezpiecznik od podgrzewania tylnej szyby??
Faktycznie.. skoro włącza się jednym przyciskiem podgrzewanie lusterek i szyby to zapewne są podłączone pod jeden bezpiecznik.. U mnie podgrzewanie lusterek działa więc raczej to nie bezpiecznik..??zydu pisze:bezpieczniki masz po lewej i po prawej stronie deski rozdzielczej, oraz z tyłu w bagażniku gdzie akku i po przeciwnej stronie . Niestety patrzyłem w instrukcji i nie znalazłem bezpiecznika ani od podgrzewania szyb ani od podgrzewania lusterek a to chyba razem mogło by być ....
-
- Forum Audi A8
Kolego jarecki115, pisanie na forum należy rozpocząć od działu powitań:
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam
Simone331
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam
Simone331
Specjalnie nie szukałem przyczyny bo gdzieś wyczytałem że szyba się rozwarstwia w tych pierwszych wypustach. U mnie także widać ślady rozwarstwiania więc raczej to jest przyczyną.jarecki115 pisze:Witam,czy znalazłeś przyczynę niesprawnego podgrzewania tylniej szyby,ja mam ten sam problem-pozdrawiam.
Czy ten przekaznik jest tylko do grzania szyby? Czy mogę go wypiąć i wpiąć nowy bez żadnych komplikacji ze strony elektroniki?Majki pisze:Jak ktoś będzie szukał przekażnika od grzanej szyby tył to jest on nad akumulatorem-NR. 373
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, 14:54 przez quasimodo, łącznie zmieniany 1 raz.