[D2 96 4.2PB/LPG ] CAT na gazie
-
- Forum Audi A8
Tylko na gazie wywala Ci te błędy? Może i na benzynie bo jak odpalasz to zawsze na benzynie chodzi. U Ciebie jest z tym trochę problem bo nie masz modułów zapłonowych. Całe sterowanie idzie z ECU silnika. Co może świadczyć o walniętym kompie. Bo rzadko zdarza się aby wszystkie cewki na raz padły.
Dążenie do doskonałości.
-
- Forum Audi A8
Witam mam podobne problemy ze swoją ósemką otóż w trakcie przełączania z benzyny na gaz zapalają mi się kontrolki CAT i ESP i poszarpuje autem , przy następnym odpaleniu problem znika i chodzi w moim odczuciu jak należy. Po podpięciu pod Vag-a wyskakują błędy wypadanie cylindrów : pare dni temu 8 i 6 , wczoraj 8 i 7 dzisiaj natomiast 4,3,2 Nie wiem czy to wina leży po stronie LPG czy bydź może benzyny ? myślałem że winnowajcami są moduły sam już nie wiem . Dodam że instalka KME Diego , reduktor Gold, wtryski Taurus . Proszę o porady
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Witam z powrotem nadal nie mogę poradzić sobie z moją a8 , jeżdżąc na benzynie nie ma żadnych problemów , nie wyskakują żadne kontrolki , nie ma wypalania cylindrów chodzi wszystko jak należy przy pierwszym przełączaniu na gaz codziennie są problemy znaczy sie "telepanie" co idzie przy tym wypadanie zapłonów pali sie kontrolka CAT i ESP. Wymienione zostały świece i listwy wtryskowe . Nie wiem w czym tkwi problem brałem jeszcze pod uwage moduły ale jezeli śmiga na benzynie to myśle że to nie to . Sam już nie wiem
Kiedyś rozmawiałem z Gazownikiem na ten temat i powiedział mi że wina może leżeć po stronie reduktora , Może być nie szczelny .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
-
- Forum Audi A8