Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 ALL ] Zmiana tapicerki

Marcin123
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Marcin123 » 03 wrz 2010, 08:01

z jednej strony dobrze ze mam taki model,akurat nie przeszkadza mi to w codziennej eksploatacji a przynajmniej sie nie zepsuje :mrgreen:

Awatar użytkownika
sliwka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sliwka » 31 gru 2012, 12:33

podepne sie pod ten temat mam audi a8 d2 4.2 94 r. chce zmienic tapicerke drzwi fotele na recaro i czy to wszystko spasuje bez problemu czy potrzeba cos przerabiac ??

Gość

Post autor: Gość » 31 gru 2012, 13:31

sliwka, Jak weźmiesz ten zestaw od przedlifta to bez problemu jak z polifta to fotele bez problemu (ewentualnie trza dopasować elektryke)a z tapicerkami cos delikatnie może sie różnić ale to chyba tez nic wielkiego. Było gdzieś tu na forum o tapicerce drzwiowej.

Awatar użytkownika
sliwka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sliwka » 31 gru 2012, 15:10

Apophis pisze:sliwka, Jak weźmiesz ten zestaw od przedlifta to bez problemu jak z polifta to fotele bez problemu (ewentualnie trza dopasować elektryke)a z tapicerkami cos delikatnie może sie różnić ale to chyba tez nic wielkiego. Było gdzieś tu na forum o tapicerce drzwiowej.
dzieki wielkie napewno ta odpowiedz duzo mi pomoze :) teraz wiem za co sie zlapac

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 31 gru 2012, 17:00

sliwka, Patrz jeszcze na to czy masz pełną elektrykę foteli i czy tamten zestaw jest tak samo wyposażony , np grzanie tyłków itp .

Awatar użytkownika
sliwka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sliwka » 08 sty 2013, 14:02

mam do was pytanie w sprawie kolorow tapicerek. jakie wystepowaly w a8 ?? bo kiedys zamowilem panel od szyberdachu na zdjeciach byl taki jak mi trzeba a przyszedl inny juz sam sie pogubilem.zdjecia nie odzwierciedlaja rzeczywistego koloru. chcialbym zalozyc wnetrze recaro a boje sie ze na zdejciach bedzie jedno a przyjdzie co innego.chodzi mi glownie o rodzaje jasnych tapicerek bo taka mam.

myslalem tez moze zeby zalozyc czarne fotele i kanape recaro oraz tapicerke drzywi reszte zostawic jasne ale nie mam bladego pojecia jak to sie bedzie komponowac co o tym tez myslicie??

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 09 sty 2013, 12:23

chyba było czarne -szare i jasne
przynajmniej ja takie widziałem ;-)

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 09 sty 2013, 12:28

pepi pisze:chyba było czarne -szare i jasne
No nie koniecznie. Jest jeszcze takie wpadające lekko w zieleń i jest jeszcze ciemne brązowe. Oba widziałem na własne oczy i to w Flu. Jeszcze niewiadomo jak się mają odcienie między preFl a Fl bo niby to samo a też mogą się lekko różnić.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 09 sty 2013, 14:06

Simone331 pisze:
No nie koniecznie. Jest jeszcze takie wpadające lekko w zieleń i jest jeszcze ciemne brązowe. Oba widziałem na własne oczy i to w Flu. Jeszcze niewiadomo jak się mają odcienie między preFl a Fl bo niby to samo a też mogą się lekko różnić.
A ja jeszcze widziałem bananowy środek i brązowy . Tak że odmian tapicerek jest dość dużo .
Jeśli masz jasną tapicerkę , to musisz zwrócić uwagę czy to jest szara , czy beżowa .

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 09 sty 2013, 14:09

mdamian pisze:
Simone331 pisze:
A ja jeszcze widziałem bananowy środek i brązowy . Tak że odmian tapicerek jest dość dużo .
Jeśli masz jasną tapicerkę , to musisz zwrócić uwagę czy to jest szara , czy beżowa .
Oooo... Przypomniałeś mi że banany też widziałem. W dodatku z alcantarą na siedzeniach.
Hmmmm... Pięknie to wyglądało. ;)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 09 sty 2013, 17:03

Simone331, ja z ciekawszych to widzialem nawet lososiowa/amaretto lub cos w tym stylu w srodku...no poezja jak dla mnie byla, jedno z piekniejszych kolorow wnetrz w butelkowej zieleni i budzie przedFL, mialem po nia jechac w okolice Warszawy ale szybko sie sprzedala, do tej pory ja wspominam ;) A tak serio wydaje mi sie ze trzeba uwazac z tymi szarosciami...kiedys kupilem boczki do mojej, na zdjeciu identyczne jak moje a jak przyszly to okazaly sie duzo ciemniejsze ;) Recaro tez mi ciagle giba po glowie... ale musialbym widziec fotele na zywo, bo pomylka w gre nie wchodzi ;)

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 09 sty 2013, 17:28

Także widać ile jest odcieni tapicerek. :)

Z ciekawości to nawet deski niby to czarne, a jest ich ileś tam odcieni. Kiedyś ze znajomym doszliśmy do tego, że trzeba patrzeć na kolorowe okrągłe naklejki umieszczone w niewidocznych miejscach. Dopiero po niej udało się dobrać odpowiedni odcień konsoli. Identyfikacja podobna do tej jak na sprężynach zawieszenia. Być może pozostałe elementy też w ten sposób da się rozgryźć. ;)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 09 sty 2013, 17:42

Simone331, powiem Ci ze jak zmienialem boczki, to da sie odczytac odcien, tzn jego nazwe i kod chyba, one sa opisane, ale jak z siedzeniami jest to nie wiem, bycmoze bedzie jakis opis pod spodem, lub w niewidocznym miejscu, ale co do boczkow to wiem na 100% ze jest opis koloru na naklejce od srodka ;)

Awatar użytkownika
sliwka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sliwka » 10 sty 2013, 13:08

moze ma ktos z was fotele recaro i boczki kolor bez ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl