witam
chcialbym sie upewnic czy w czasie wymiany rozrzadu nalezy wymienic:
kompletny rozrzad (pasek+rolki)
pompa wody
termostat?
w sklepiej polecili rozrzad firmy INA+ pompa SKF jako bardzo dobry zestaw.
co Wy na to?
pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 2.8PB/LPG ] Rozrząd kompletny - co należy wymienić?
-
- Forum Audi A8
[D2 98 2.8PB/LPG ] Rozrząd kompletny - co należy wymienić?
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 10:21 przez turbostarter, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
Ja u siebie termostat wymieniałem przy rozrządzie - mechanik powiedział, że jak by później trzeba go wymienić trzeba z powrotem wszystko "wybebeszyć". Duży plus wymiany rozrządu przy silniku 2.8 jest to, że jest tam wystarczająco miejsca aby nie demontować przedniego pasa. Istotna różnica jak ma ktoś to robić bo ja jak rozmawiałem z mechanikami o wymianie rozrządu, to jeden że to trzeba cały przód demontować i koszt 600 zł, a drugi zrobił to bez ściągania przodu za 200 (renomowany warsztat z fakturą) :mrgreen:
Re: rozrząd kompletny a8 2.8 5v - co należy
Nie zapomnij o wymianie tłumika drgań - też wchodzi w skład zestawu rozrządu i oczywiście termostat równieżturbostarter pisze:witam
chcialbym sie upewnic czy w czasie wymiany rozrzadu nalezy wymienic:
kompletny rozrzad (pasek+rolki)
pompa wody
termostat?
w sklepiej polecili rozrzad firmy INA+ pompa SKF jako bardzo dobry zestaw.
co Wy na to?
pozdrawiam
-
- Forum Audi A8
Wielkie dzieki wszystkim. mam nadzieje ze w zamowionym zestawie do wymiany rozrzadu (firmy INA) jest w komplecie i tlumik drgan. termostat tez zamowilem. pozdrawiam!
[ Dodano: 2013-01-12, 08:28 ]
no i nic nie wymienilem! okazalo sie ze w zestawie ktory przyszedl byl tylko pasek i 2 rolki. dopiero kiedy zaczalem bardziej wnikac sprzedawca sprawdzil ze jest jeszcze drugi zestaw f-my INA gdzie jest pasek, rolki, tlumik drgan, napinacz i dopiero bedzie na poniedzialek. lekki wqrw na sprzedawce bo zmarnowalem sporo czasu i termin u mechanika.
[ Dodano: 2013-01-12, 08:28 ]
no i nic nie wymienilem! okazalo sie ze w zestawie ktory przyszedl byl tylko pasek i 2 rolki. dopiero kiedy zaczalem bardziej wnikac sprzedawca sprawdzil ze jest jeszcze drugi zestaw f-my INA gdzie jest pasek, rolki, tlumik drgan, napinacz i dopiero bedzie na poniedzialek. lekki wqrw na sprzedawce bo zmarnowalem sporo czasu i termin u mechanika.