![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Woda w przegrodzie akumulatora
-
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Woda w przegrodzie akumulatora
Witam dziś zauważyłem w swojej esce że w przegrodzie akumulatora zbiera się woda zamarznięta
i wiszący luźny wężyk z kolankiem na końcu , jak tam ta woda się mogła dostać po co ten wężyk ??

daniell-gda, To kolanko wchodziło z boku w akumulator , a wężyk powinien odprowadzać tą wodę na zewnątrz (tak mi się wydaje i tak jest u mnie)
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

-
- Forum Audi A8
Nie wiem czy z Aku , ale chyba tak , u mnie ten wężyk raz wypadł i miałem tam wodę + taki dziwny osad .
Tym bardziej że miałem zwarcie na celach w aku .
Tym bardziej że miałem zwarcie na celach w aku .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

A ta woda nie zebrała się czasem z węża od szyberdachu?
Ściągnij boczek nad akiem i w rogu jest (chyba niebieski) wąż, który powinien wchodzić w gumową uszczelkę. Może wyskoczył i nadmiar wody leje Ci się do auta, a nie na zewnątrz.
Wężyk ten cieniutki to od odprowadzania odparowanej wody z akumulatora ale przy dzisiejszych temperaturach to raczej nie możliwe, a i ilości jej są naprawdę znikome.
Ściągnij boczek nad akiem i w rogu jest (chyba niebieski) wąż, który powinien wchodzić w gumową uszczelkę. Może wyskoczył i nadmiar wody leje Ci się do auta, a nie na zewnątrz.

Wężyk ten cieniutki to od odprowadzania odparowanej wody z akumulatora ale przy dzisiejszych temperaturach to raczej nie możliwe, a i ilości jej są naprawdę znikome.

-
- Forum Audi A8
Jak centymetr to stawiam, że Ci właśnie ten wąż wyskoczył co opisywałem. Ja u siebie zrobiłem małą dziórkę w tym korytku z akumulatorem i jak coś się będzie wylewało to wykapie pod auto. Lepsze to niz ma mi woda tam chlupać.daniell-gda pisze:centymetr wody tam jest , nie możliwe że od akumulatora , zobaczę co się kryje pod tą tapicerką , dzięki

-
- Forum Audi A8
Ja po wyczyszczeniu tych odpływów też sobie wywierciłem mały otworek na wszelki wypadek, żeby kiedyś przy jakieś ulewie nie doszło do jakiegoś zwarcia!Simone331 pisze:Jak centymetr to stawiam, że Ci właśnie ten wąż wyskoczył co opisywałem. Ja u siebie zrobiłem małą dziórkę w tym korytku z akumulatorem i jak coś się będzie wylewało to wykapie pod auto. Lepsze to niz ma mi woda tam chlupać.daniell-gda pisze:centymetr wody tam jest , nie możliwe że od akumulatora , zobaczę co się kryje pod tą tapicerką , dzięki
Ten odpływ jest jakiś niedorobiony (jak wyjmiesz to zobaczysz ocb) ja wyjąłem tę gumę w którą wchodzi ten niebieski odpływ, wyczyściłem ją założyłem z powrotem i sprawdziłem czy jest ok lejąc wodę z butelki w ten odpływ szyberdachu i dalej leciała woda , wiec włożyłem mniejsza rurkę w ten niebieski wąż tak żeby ta rurka dodatkowa wychodziła bezpośrednio na zewnątrz i jest OK.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2013, 20:41 przez kamilsxt, łącznie zmieniany 1 raz.
To fakt. Ta rurka jest krótka i nie przechodzi na wylot ale jak się ją dobrze wciśnie powinno być ok. A patent z przedłużeniem jej też dobry.kamilsxt pisze:ten odpływ jest jakiś niedorobiony(jak wyjmiesz to zobaczysz ocb) ja wyjołem tą gumą w którą wchodzi ten niebieski odpływ, wyczyściłem ją założyłem z powrotem i sprawdziłem czy jest ok lejąc wodę z butelki w ten odpływ szyberdachu i dalej leciała woda , wiec włożyłem mniejsza rurkę w ten niebieski wąż tak żeby ta rurka dodatkowa wychodziła bezpośrednio na zewnątrz i jest OK.

Nigdy nie miałem okazji zajrzeć z drugiej strony jak tam sytuacja wygląda. Dało mi to do myślenia bo większych szkód ta woda by tam narobiła. :wpale:
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8