[D2 97 3.7PB ] Jaki napęd - przód czy tył ?
[D2 97 3.7PB ] Jaki napęd - przód czy tył ?
Witam wszystkich klubowiczów.Moja audi a 8 D2 niedawno kupiona ma silnik 3.7. Chciałbym się dowiedzieć coś o swoim napędzie .Na śniegu kręcą się przednie koła.Czy to oznacza że mam napęd na przód? Gdzie mogę sprawdzić jaki mam napęd? :?:
:wpale:
:wpale:
Ostatnio zmieniony 25 sie 2014, 01:48 przez PEPOL D2, łącznie zmieniany 2 razy.
- gierobiala
- Super Klubowicz
Pozwolę sobie zadać ci pytanie: Jak kupowałeś auto to nie interesowało cię czy kupujesz ośkę czy Quattro???
Sprawdzić bardzo łatwo szczególnie przy tych warunkach pogodowych.Jedziesz na ośnieżony parking przed biedronką,stokrotką,teco lub plebanią proboszcza,jadąc na wprost skręcasz koła i dajesz gazu,Jak ci zacznie uciekać przód to masz ośkę,jak zarzuci tyłem to masz Quattro.W razie jakby śnieg stopniał to wskakujesz pod auto i patrzysz czy masz wał napędowy.Jak masz to upijasz się ze szczęścia,jak nie masz to upijasz się z żalu :mrgreen: :mrgreen:
Sprawdzić bardzo łatwo szczególnie przy tych warunkach pogodowych.Jedziesz na ośnieżony parking przed biedronką,stokrotką,teco lub plebanią proboszcza,jadąc na wprost skręcasz koła i dajesz gazu,Jak ci zacznie uciekać przód to masz ośkę,jak zarzuci tyłem to masz Quattro.W razie jakby śnieg stopniał to wskakujesz pod auto i patrzysz czy masz wał napędowy.Jak masz to upijasz się ze szczęścia,jak nie masz to upijasz się z żalu :mrgreen: :mrgreen:
- gierobiala
- Super Klubowicz
Nie wprowadzaj chłopaka w błąd,w 2.8 i w 3.7 quattro to była opcja.tomek_m pisze:3.7 chyba nie wychodzily z tylko przednim napedem,
TUTAJ można sobie zgłębić wiedzę w temacie.
Niekoniecznie,nie było go w każdym egzemplarzu,u mnie np.nie ma..tomek-m pisze:przed siedzeniem pasazera na drewnianej wstawce powinien byc znaczek quattro
Nie interesowało to mnie jaki mam napęd. Sprawdziłem na prostej drodze i jak dodam gaz na maxa zarzuca mi tył w bok. Troszkę mnie to dziwiło że na śniegu przy parkowaniu auta mielą tylko przednie koła. :shock: Byłem przekonany że quattro wychodziło tylko w silnikach 4.2. Dodam że masa własna pojazdu wynosi 1720 kg, więc sprawdzając ramkę podaną przez kolegę stwierdzam że mam quattro.Masa własna silnika 3.7 bez napędu quattro wynosi 1645 kg. Co Wy na to? :d
- gierobiala
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Miałem już parę aut ale żadne nie miało napędu quattro i dlatego pytam prawdziwych maniaków tej marki o poradę w sprawie a nie pseudo znawców. Więc nie .... mi tu że nie wiedziałem co kupuje. Spójrz na lewy przedni błotnik swojego auta kolego Jacku.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2010, 10:30 przez PEPOL D2, łącznie zmieniany 1 raz.