[D2 96 4.2PB/LPG ] Sterowanie nawiewem nie działa
[D2 96 4.2PB/LPG ] Sterowanie nawiewem nie działa
Witam.
Jak w temacie nie działa sterowanie nawiewem, a mianowicie nie mogę przesterować nawiewu na nogi czy na szybę leci tylko z kratek bocznych i konsoli głównej. Najgorzej jest kiedy zaparują szyby straszne. Proszę o pomoc i sugestie co jest tego przyczyną.
Pozdrawiam.
P.s I oczywiście jak to naprawić
Jak w temacie nie działa sterowanie nawiewem, a mianowicie nie mogę przesterować nawiewu na nogi czy na szybę leci tylko z kratek bocznych i konsoli głównej. Najgorzej jest kiedy zaparują szyby straszne. Proszę o pomoc i sugestie co jest tego przyczyną.
Pozdrawiam.
P.s I oczywiście jak to naprawić
Ostatnio zmieniony 10 sie 2013, 23:40 przez olaf30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
test testem a jakie błędy bo muszą być.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Witam, też mam problem z nawiewem. Wariuje mi wentylator,najgorsze, że w takiej zimowej porze potrafi mi w ogóle nie działac. Dzień jest ok, a na drugi, muszę jeżdzic z otwartym po części oknem,żeby nie parowały szyby !! Bezpieczniki sprawdzałem,jest ok, a potrafi w czasie jazdy zacząc dmuchac zmieniając obroty!! kiedy jest tylko ręcznie ustawiony na max i tylko na szybę... !? Próbowałem na wszystkich ustawieniach climatronika i nic się nie zmienia, też raz zadziała raz nie,oczywiście po czasie nawet w czasie jazdy potrafi się włączyc, bądz wyłączyc... Chętnie bym to rozebrał i dostał się do nagrzewnicy z wentylatorem, ale mam tylko doświadczenie w VW golfie i passacie i jak se o tym pomyśle,to mi się odechciewa demontowac całego pulpitu !!! Czy ma ktoś racjonalne pomysły? Wspomnę tylko jeszcze, że ostatnio byłem na VAGU i pokazało tylko sondę, ale przy instalacji gazowej, to jest normalne i oczywiście nie ma nic wspólnego z nawiewem
xkryzch
Nawet przy instalacji Lpg nie powinna żadna sonda się pokazywać. Więc to nie jest normalne. Źle ustawiona instalacja Lpg lu właśnie padająca sonda pokaże błąd.xkrzych pisze: Wspomnę tylko jeszcze, że ostatnio byłem na VAGU i pokazało tylko sondę, ale przy instalacji gazowej, to jest normalne
Dążenie do doskonałości.
Więc wprowadzili mnie w błąd z tą sondą . Przy najbliższej okazji sprawdzę to jeszcze raz. Nadal jednak nie wiem jak ogarnąć ten nawiew ?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 00:18 przez xkrzych, łącznie zmieniany 2 razy.
xkryzch
witam wszystkich
podłączyłem vaga i wyszło 14 błędów 10 z nich bodajże dotyczy silniczków klap po wykasowaniu zostało 10 później podam kody choć numeracja jest inna to opis wszędzie taki sam już nie pamiętam co pisało bo było to w zeszłym tygodniu a kartka została w garażu.Po ponownym uruchomieniu autka wskoczyło ponownie 10 błędów . W każdym razie myślę ze to nie silniki klap bo raczej wszystkie by nie padły od razu .[/quote]
podłączyłem vaga i wyszło 14 błędów 10 z nich bodajże dotyczy silniczków klap po wykasowaniu zostało 10 później podam kody choć numeracja jest inna to opis wszędzie taki sam już nie pamiętam co pisało bo było to w zeszłym tygodniu a kartka została w garażu.Po ponownym uruchomieniu autka wskoczyło ponownie 10 błędów . W każdym razie myślę ze to nie silniki klap bo raczej wszystkie by nie padły od razu .[/quote]