[D2 FL ALL ] Lusterko prawe - zmiana
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[D2 FL ALL ] Lusterko prawe - zmiana
Witam. Mam pytanie,mam u siebie w samochodzie prawe lusterko małe chciałbym je zamienić na duże.Mam możliwość kupić tanio elektryczne lusterko ale bez składania,czy jak bym ze swojego przełożył silniczek i elektrykę czy to by się powiodło,czy jest poprostu inna budowa ramienia.Proźba o jakieś wskazówki dzięki z góry.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2012, 18:13 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę że raczej bez problemu wejdzie w miejsce tego krótkiego bo przecież te trójkątne mocowania są takie same a inna jest tylko sama wielkość obudowy i szkła. Nie wiem jak będzie z el. składaniem (obstawiam że z tym już nie będzie tak pięknie), a jesli chodzi o grzanie i el. regulacja to powinno działać bez problemu.Maciass pisze:odkopuje temat i mam prosbe jak jest z tą zmiana prawego lusterka ? napiszcie cos wiecej czy bez problemu wchodzi "wieksze" czy trzeba sie z tym po bawic troche ? ;-)
- gierobiala
- Super Klubowicz
Ostatnio przekładaliśmy właśnie prawe lustro ( stare się nie składało). Zakupiliśmy od wersji po FL i nie ma żadnych problemów - wszystko pasi jak należy i na dodatek działa :mrgreen: . Od anglika jak prawidłowo ustawisz kąt widzenia to szkło wystaje po za obudowę i paskudnie to wygląda . Pozdrowionka!
- gierobiala
- Super Klubowicz
Odświeżam dawno okurzony temat.
Wczoraj zmieniłem u siebie prawe lusterko na duże. Da się, zajęło mi to około godz. tak na spokojnie i żeby nic nie połamać. Pasuje idealnie, widoczność jest zarombiaszcza różnica bardzo duża, wszystko pasuje idealnie, działa na wszystkie strony, ściemnia się grzeje a nawet się składa.
Odnośnie składania się i rozkładania, ktoś kiedyś pisał że po przekręceniu guziczka na otwarcie się lusterek, działają one z 15 sekundowym opóźnieniem, nie wiem czemu ale u mnie też tak jest ale dopiero po tej zmianie tego lusterka. Wcześniej na małym reagowały odrazu.
Wczoraj zmieniłem u siebie prawe lusterko na duże. Da się, zajęło mi to około godz. tak na spokojnie i żeby nic nie połamać. Pasuje idealnie, widoczność jest zarombiaszcza różnica bardzo duża, wszystko pasuje idealnie, działa na wszystkie strony, ściemnia się grzeje a nawet się składa.
Odnośnie składania się i rozkładania, ktoś kiedyś pisał że po przekręceniu guziczka na otwarcie się lusterek, działają one z 15 sekundowym opóźnieniem, nie wiem czemu ale u mnie też tak jest ale dopiero po tej zmianie tego lusterka. Wcześniej na małym reagowały odrazu.
Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami
Koledzy wybaczą z odkop
Danio - zmieniłes na prawe od anglika ? Właśnie też to planuję bo auto parkuję tyłem blisko prawej strony no i duże lustero koniecznie muszę mieć
Danio - zmieniłes na prawe od anglika ? Właśnie też to planuję bo auto parkuję tyłem blisko prawej strony no i duże lustero koniecznie muszę mieć
Ostatnio zmieniony 26 sie 2012, 21:31 przez KaZet, łącznie zmieniany 1 raz.