![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] Nie odpala po wymianach pomp paliwa
[D2 00 3.3TDI ] Nie odpala po wymianach pomp paliwa
witam czy wie ktoś czy trzeba odpowietrzać układ paliwowy w a8 3.3 v8 tdi jezeli tak to jak to się robi. i jak działa cały układ paliwa w tym aucie po wymianie pompy w koszu w zbiorniku i pompy pod bakiem auto nie odpala jak zdejmę przewód paliwa z filtra paliwa to tylko tak troche pluje paliwem. proszę o pomoc i jakieś wskazuwki!!!!!!
Ostatnio zmieniony 24 lut 2013, 23:21 przez tomek1985, łącznie zmieniany 2 razy.
nie jestem pewny na 100% ale raczej tak bo mechanik ułam tam z boku taki kruciec ale po kilku nieudanych próbach przyklejenia go z powrotem. postanowił włożyć go w te miejsce gdzie powinienenbyc a do pompy dosztukować tylko długi przewód i tak miało byc dobrze bo tam niby ciśnienia niema tylko to jest przelew a paliwa jes tak miej wiecej pół baku
było ale odnośnie BP co do diesla to konieczne jest odpowietrzenie całego układu... podłącz na krótko pompe na jakieś 60/90 sekund. Co to za mechanik że nie wie o konieczności odpowietrzenia diesla?
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Szukajke masz na górnym pasku a tu masz cos na temat http://www.a8team.pl/d2-98-42pb-wyjecie ... vt2414.htm
Zasada samej pompy paliwa ta sama ale diesla trzeba odpowietrzać!
Zasada samej pompy paliwa ta sama ale diesla trzeba odpowietrzać!
Ostatnio zmieniony 24 lut 2013, 18:09 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten króciec własnie za to odpowiada. Czeka Cię zakup nowego kosza. Samo celowanie jest o tyle trudne, że trzeba właśnie tym krućcem trafić w odpowidnie miejsce w koszu bo inaczej poniżej połowy baku nie bedzie Ci wybierał paliwa.tomek1985 pisze:nie jestem pewny na 100% ale raczej tak bo mechanik ułam tam z boku taki kruciec ale po kilku nieudanych próbach przyklejenia go z powrotem.